Directorul FBI confirmă că agenția anchetează posibila implicare a Rusiei în alegerile prezidențiale din SUA

20 martie 2017, 17:34

Directorii spionajului american au fost audiaţi public de Comisia de informaţii a congresului în ancheta privind interferenţa Rusiei în alegerile prezidenţiale de anul trecut.

JAMES COMEY, director FBI: „În cadrul misiunii noastre contra-spionaj, FBI anchetează tentative ale guvernului rus de a se amesteca în alegerile prezidenţiale din 2016. Ancheta include şi investigaţii privind natura oricărei legături între indivizi din echipa de campanie a lui Trump şi guvernul rus şi pentru a determina dacă a existat o coordonare între campanie şi eforturile ruşilor”.

Este pentru prima oară când FBI confirmă public acete investigaţii, speculate de presă de mai multe luni. De asemenea, şeful FBI şi cel al Agenţiei Naţionale de Informaţii insistă că, potrivit analizei lor, scopul Rusiei a fost să influenţeze alegerile în favoarea lui Donald Trump. În cadrul audierii, cei 2 şefi ai serviciilor de informaţii s-au referit şi la acuzaţiile lui Trump că Obama l-ar fi ascultat: niciun individ, inclusiv preşedintele, nu are dreptul să ordone urmărirea electronică a unei alte persoane – au spus aceştia răspicat.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite