Directorul din cadrul Agenţiei Domeniile Statului care a cerut 350.000 de euro de la un om de afaceri va primi o condamnare cu suspendare

Direcţia Naţională Anticorupţie
Direcţia Naţională Anticorupţie
11 mai 2023, 12:59

Potrivit unui comunicat al DNA transmis joi, în perioada ianuarie – martie, Marius Ionel Nuţă a pretins, pentru el şi pentru alte persoane, de la un om de afaceri (martor în cauză), suma totală de 350.000 euro pentru „a-l ajuta” pe acesta din urmă să încheie cu ADS un contract de arendă pentru o suprafaţă de 650 ha de teren agricol situat într-o comună din judeţul Giurgiu.

În contul aceleiaşi sume de bani, directorul i-ar mai fi promis omului de afaceri că-l va sprijini să concesioneze respectiva suprafaţă de teren pe o perioadă de 20 de ani, cu posibilitatea prelungirii pe încă 10 ani.

Omul de afaceri i-a remis lui Nuţă suma de 90.000 lei, ce reprezenta o primă tranşă din suma pretinsă iniţial.

Ulterior, cu toate „eforturile” depuse de director, licitaţia privind arendarea terenului respectiv a fost câştigată de o altă persoană.

În timpul anchetei la DNA, Marius Ionel Nuţă şi-a recunoscut vinovăţia şi a fost acord să primească o condamnare de 3 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei, pe durata unui termen de supraveghere de 4 ani.

Acordul încheiat la DNA trebuie însă aprobat de un judecător de la Tribunalul Bucureşti.

Sursa: Agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite