Directorul de Comunicare de la Casa Albă și-a dat demisia

Michael Dubke
Michael Dubke
30 mai 2017, 17:21

Michael Dubke a precizat că a avut un dialog bun cu președintele. El a refuzat să dea alte detalii despre felul în care funcționează lucrurile la Casa Albă. A indicat doar că își dă demisia din mai multe motive – „motive personale”.

În ciuda acestor asigurări, plecarea directorului de comunicare vine să confirme informațiile privind problemele din sânul echipei lui Trump, mai ales în ceea ce privește echipa de relații cu presa.

Pentru a mai stăvili valul de comentarii pe această temă, un oficial al Casei Albe le-a comunicat angajaților că purtătorul de cuvânt Sean Spicer „nu pleacă nicăieri”.

„Mike” Dubke, vechi strateg republican, a fondat platforma de marketing politic „Crossroads Media”. El s-a alăturat administrației în luna februarie, adus de Sean Spicer, care îndeplinise până în acel moment și rolul de director de comunicare. Dubke a intrat în echipă după demisia lui Jason Miller, care a fost implicat și în campania lui Trump.

Numirea lui a fost criticată de la bun început. Mai multe voci din anturajul lui Trump au indicat că în această poziție ar fi fost necesar un „veteran” al campaniei prezidențiale.

Directorul de comunicare al Casei Albe, cunoscut și sub titulatura de „asistent de comunicare al șefului statului”, este responsabil pentru dezvoltarea, promovarea agendei prezidențiale și conducerea campaniei media a președintelui. Directorul și staff-ul pe care îl coordonează lucrează la discursurile liderului de la Casa Albă.

Directorul de comunicare este numit de președinte și nu are nevoie de confirmarea Senatului.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite