Directorul Circului Metropolitan București a fost demis. Primarul general al Capitalei motivează decizia prin deficiențele constatate de Corpul de Control

4 februarie 2020, 19:31

Management defectuos și folosirea ineficientă a fondurilor publice – acestea sunt deficiențele constatate de Corpul de Control al primarului general la Circul Metropolitan București. Așa că edilul șef al Capitalei l-a demis pe Bogdan Stanoevici din funcția de manager.

Potrivit raportului, în decursul anilor 2017 – 2018, au fost cumpărate din străinătate 3 producții artistice, în valoare totală de 600.000 euro, care au adus încasări de doar 50.000 euro.

Potrivit Corpului de Control, contractele externe ar fi fost semnate doar de manager, fără avizele cerute de lege. În plus, nu a fost prezentat nici modul în care a fost ales producătorul extern.

Bogdan Stanoevici susține că a procedat corect.

Inspectorii de la primărie îl acuză și că ar fi preferat să lucreze pe contracte de colaborare, deși în organigramă existau posturi vacante. De exemplu, în anul 2018 au fost încheiate peste 1.130 de astfel de contracte, pentru care s-au achitat aproape 6 milioane de lei. Încasările au fost la jumătate.

Primăria Generală precizează că demiterea managerului nu are legătură cu candidatura lui la Primăria Capitalei.

Bogdan Stanoevici susține că tocmai acesta ar fi fost motivul pentru care a fost demis și spune că o va da în judecată pe Gabriela Firea.

Astfel de controale au loc constant în instituțiile din subordinea Primăriei, a precizat municipalitatea.

În prezent, managerul demis al circului se află în preaviz pentru 15 zile.

 

 

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite