Directorul Centrului de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile: Nu este momentul să ne relaxăm total. Ar fi mare păcat să vedem o creștere explozivă a numărului de cazuri

15 mai 2020, 11:00

Directorul Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile spune că trebuie să respectăm în continuare regulile și să nu ne relaxăm, pentru că asta ar putea duce la o explozie a cazurilor de infectare cu SARS COV-2, lucru care s-ar vedea peste două săptămâni, cât durează incubația virusului:

Nu este momentul să ne relaxăm total. Este vorba doar de o ceva mai mare libertate de mișcare în interiorul localității. Asta nu înseamnă că nu trebuie să păstrăm distanța fizică. În incinte trebuie să păstrăm măști. A ne imagina că am scăpat cu totul ar fi o foarte mare greșeală din partea noastră și ar fi mare păcat să vedem o creștere explozivă a numărului de cazuri. […] Dacă incubația bolii este de până la două săptămâni, efectul a ceea ce vom face noi în zilele următoare se va vedea după două săptămâni. Atunci vom vedea n ce măsură am respectat regulile.”

Adriana Pistol spune că deschiderea centrelor comerciale, unde se produc aglomerații, reprezint un pericol în plus: „Orice centru comercial poate constitui un loc de aglomerare. Având în vedere modalitatea de transmitere a virusului, aceste tipuri de aglomerații nu sunt favorabile sub nicio formă pentru a păstra sub control această boală.”

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite