Directorul care a înjurat angajații, amendat de poliție. Firma, sancționată cu 10.500 de lei de Inspecția Muncii

11 august 2017, 11:59

Inspecția Muncii a sancționat cu 10.500 de lei S.C. Unique Clothing SRL. Firma nu plătise drepturile salariale pentru o parte din angajați, nu respecta timpul de repaus săptămânal al muncitorilor, și nu asigura vestiare separate pentru femei și bărbați. Sunt doar câteva dintre neregulile descoperite. Inspecția a impus măsuri ferme, cu termene concrete de realizare. Inspectoratul teritorial de muncă Prahova va monitoriza permanent modul în care acestea sunt realizate.

VIDEO „Animalelor, țăranilor, scursurilor!”. Muncitorii unei fabrici din Prahova, înjurați de patronul străin pentru că voiau salariile

Societatea Unique Clothing SRL a fost amendată cu 2.500 de lei pentru nerespectarea prevederilor legale privind repausul săptămânal, se arată într-un comunicat de presă remis Știrilor TVR.

De asemenea, s-a constatat ca angajatorul nu a evidențiat munca suplimentară  prestată de salariați, fiind dispusă măsura obligatorie de remediere a neconformității dispuse.

Angajatorul nu a făcut dovada achitării drepturilor salariale pentru o parte dintre salariați faptă pentru care s-a dispus măsură de remediere.

În domeniul securității și sănătății în muncă, societatea a fost amendată cu 8.000 de lei și s-au aplicat avertismente scrise și verbale.

Măsuri de remediere impuse de inspectori:

  • asigurarea de vestiare corespunzătoare separate lucrătorilor, pentru femei și bărbați
  • asigurarea unui climat corespunzător în spaţiul destinat mașinilor de călcat și al altor spații de lucru
  • asigurarea unei activități corespunzătoare în poziții ortostatice – așezat și în picioare pentru muncitori, conform principiilor ergonomice aplicabile la activitățile desfășurate la mașinile de cusut, respectiv la bancurile de lucru din zona intermediară fluxului de asamblare produse finite
  • autorizarea internă a lucrătorilor  care utilizează lisa mecanică în activitatea de încărcare-descărcare
  • marcarea și întreținerea căilor de acces și de circulație, păstrarea în stare liberă a acestora
  • înlăturarea materiilor prime depozitate necorespunzător
  • dotarea cu manometre care să indice presiunea minimă și maximă a instalației de încălzire aferentă camerei cazanelor
  • dotarea cu dispozitive de detectare a pierderilor de gaze
  • semnalizarea riscurilor de cădere,  împiedicare, alunecare a lucrătorilor corespunzător diferenței de nivel
  • instruirea lucrătorilor cu prevederile din fișele  de securitate, asigurarea rafturilor împotriva răsturnării.

„Trebuie să avem în vedere o reglementare mai riguroasă a ceea ce înseamnă riscurile psihosociale la locul de muncă (stres, hărțuire psihică,etc), fenomen sesizat la Inspecția Muncii din ce în ce mai des”, a subliniat inspectorul general de stat Dantes Nicolae Bratu.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite