Directorul Agenției Europene pentru Medicamente despre decizia privind serul AstraZeneca: Vom analiza dacă ar trebui să adăugăm un avertisment adiţional. Dacă vom considera că e o problemă care nu poate fi rezolvată, vom lua măsurile necesare

16 martie 2021, 22:10

Până la proba contrarie, indicațiile de folosire a vaccinului AstraZeneca rămân aceleași, pe considerentul că beneficiile aduse de ser sunt mult mai importante decât cazurile izolate de reacții adverse severe.

Specialiștii europeni au decis ca, până joi, să analizeze caz cu caz circumstanțele în care au avut loc efectele secundare severe și măsura în care acestea au o corelație cu administrarea vaccinului, sau dacă sunt pure coincidențe.

În funcție de concluzii, specialiștii Agenției Europene pentru Medicamente iau în calcul mai multe opțiuni.

Emer Cooke, director executiv al EMA: „Sunt mai multe opţiuni posibile şi nu doresc să speculez în privinţa concluziilor finale. Prioritatea noastră este să dăm asigurări că vaccinul poate fi folosit în siguranţă de populaţia europeană. Dacă acest lucru înseamnă ar trebui să adăugăm un avertisment adiţional, vom analiza acest lucru. Dacă vom considera că e o problemă care nu poate fi rezolvată, vom lua măsurile necesare„.

Până în acest moment, mai multe țări europene au suspendat în totalitate, din precauție, administrarea vacinului, în timp ce altele au carantinat loturi de doze suspectate că ar fi putut cauza reacții severe și chiar decese.

Potrivit directorului executiv al Agenției Europene pentru medicamente, loturile cu probleme provin din facilitați de producție de pe teritoriul Uniunii Europene, și nu din Marea Britanie.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă