Directorul Aeroportului din Brașov, revocat din funcție pe motive de activitate păguboasă. Decizia Consiliului de Administrație e contestată de director, care spune că aeroportul are probleme

10 noiembrie 2023, 20:51

Consiliul de Administrație al Aeroportului Brașov îi acuză pe directorul general, Alexandru Anghel, de conducere neperformantă și chiar păguboasă.

Daniel Micu, președinte al Consiliului de Administrație al AIBG: Niște aspecte pe care noi le-am considerar nerezolvate, până în prezent, și care pot aduce prejudicii aeroportului, inclusiv Autorității Consiliului Județean, pentru că nu a adus venituri.

Directorul general al aeroportului spune că nu ar fi adus niciun prejudiciu, iar revocarea lui nu e regulamentară.

Alexandru Anghel, director general, Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav: Pe ordinea de zi nu a existat acest subiect. Deci, din punct de vedere legal și al regulamentului CA, nu se poate aproba decât ceea ce este pe ordinea de zi. La venituri am avut venituri prognozate de 300.000 de lei. Am făcut de 1,5 milioane. Deci, de 5 ori mai mult venituri. Nu se poate spune că s-au făcut niște prejudicii.

Activitatea aeroportului nu va fi afectată, susține Conducerea Consiliului Județean Brașov.

Șerban Todorică, președinte, Consiliul Județean Brașov: Să știți că nimeni nu este de neînlocuit. Activitatea aeroportului nu are cum să fie afectată. S-au plâns și mulți călători că coborând în aeroport nu au găsit un spațiu de unde să-și cumpere apă, că au avut diverse probleme.

Însă, directorul demis susține că aeroportul va avea de suferit câtă vreme programul de funcționare va rămâne limitat la 12 ore. Extinderea depinde doar de Romatsa, care trebuie să asigure suficient personal pentru serviciile de navigație aeriană. De ieri, pe aeroportul Brașov mai sunt zboruri doar pentru două destinații, Londra și Dortmund, operate de o singură companie low cost, Wizz Air, după ce Dan Air și-a mutat toate cursele la Aeroportul Bacău.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă