Directorii vor decide când închid şcolile din cauza numărului mare de infecții cu SARS-CoV-2

Directorii decid când închid școlile
Directorii decid când închid școlile
11 octombrie 2021, 17:53

Potrivit ministrului Educației, ordinul comun după care funcționează școlile prevede toate situațiile în care cursurile pot fi suspendate. Sunt precizări chiar și pentru situațiile în care în școală, mai puțin de jumătate dintre elevi învață online. Deciza însă poate fi luată de directori, în funcție de fiecare caz.

Sorin Cîmpeanu – ministrul interimar al Educaţiei: Avem posibilitatea trecerii în online, solicitare în baza articolului 3 aliniatul 2 către ISJ, respectiv ISMB, care, în lipsă de resurse, nu ai suficiente cadre dicatice pentru că sunt în carantină sau infectați. Inspectoratele vor aproba aceste solicitări, indiferent de numărul lor.

În București, Inspectoratul Școlar are la dispoziție o zi pentru a centraliza toate solicitările din partea școlilor.

În toată țara, peste 270 de mii de elevi învață acum din fața calculatoarelor, după ce în unitățile de învățământ au fost confirmate îmbolnăviri.

Daniela Voinea – director Școala Sfinții Voievozi: La mine la şcoală, de exemplu, sunt 12 clase care sunt suspendate în acest moment, din cele 25 şi, apropo de avizul Direcţiei de Sănătate Publică şi ordinul comun, nu am primit acest aviz. În acest moment s-ar putea să fie mai uşor.

Iulian Cristache, preşedinte Federaţia Naţională a Asociaţiilor de Părinţi: Noi nu vrem închiderea școlilor în bloc, ci doar acolo unde este necesar. Sunt părinți care ar fi vrut să-și trimită necondiționat copiii la școală dar trebuie să ne uităm și în curtea profesorilor, care nu se pot expune oricum și oricând.

7 din 10 părinți doresc ca orele să se facă în format fizic, însă mai mult de jumătate dintre aceştia nu sunt vaccinaţi, arată un sondaj recent. Şcolile pot să rămână deschise în siguranţă, spun medicii, dar cu responsabilitate din partea părinţilor.

Conf. dr. Mihai Craiu medic primar pediatrie, Institutul Naţional pentru Sănătatea Mamei şi Copilului: Câtă vreme nu vom trimite copiii bolnavi la şcoală cu doctoriile după ei şi vom face ce a făcut Germania un an întreg, cele mai multe şcoli vor rămâne deschise.

Germania şi Austria au folosit teste rapide de salivă în şcoli şi au făcut un triaj epidemiologic serios, explică medicii.

Prof. dr. Alexandru Rafila, preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, parlamentar PSD: Problema infecţiilor pediatrice este generată nu de deschiderea şcolilor, ci de faptul că părinţii acestor copii nu sunt vaccinaţi. Aceasta este realitatea.

Prof. dr. Alexandru Ulici, managerul Spitalului de Copii „Grigore Alexandrescu” Bucureşti: Închiderea şcolilor ar fi una din cele mai mari erori. Nu va reduce numărul de bolnavi, va crea analfabeţi funcţionali şi emoţionali.

490 de copii sunt acum în spital cu COVID, dintre care 34 la Terapie Intensivă.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite