Directorii de școli numiți în funcții fără concurs au susținut proba scrisă a examenului pentru a-şi păstra posturile

17 iulie 2017, 18:02

Alexandru Constantinescu este director de peste 9 ani la Colegiul „Spiru Haret” din Capitală – unul dintre cele mai bune licee din țară, după ultimele rezultate de la examenele naționale. Performanța elevilor a ajuns să se obţină în primul rând prin prietenie.

Alexandru Constantinescu spune că satisfacțiile din scaunul de director sunt tot mai puține. La concursul de anul trecut nici nu s-a înscris, dar acum este hotărât să rămână şi să termine proiectele începute. Are  trei contracandidaţi: directorul adjunct și fostul director adjunct au intrat și ei în competiția pentru postul de director al Colegiului „Spiru Haret”.

Prima proba a concursului i-a descurajat, însă, pe mulți candidați. Au ieșit supărați și obosiți dupa examenul scris de o oră și jumătate.

Printre cei aproape 3.500 de candidați sunt și directori respinși la examenul de anul trecut, când la proba scrisa au avut întrebări de genul „Ce are întotdeauna măgarul?” sau „Ce au în comun șosetele cu mănușile?”

Pentru această sesiune, Ministerul Educației a scos la concurs 3.508 de posturi de directori și directori adjuncți. Sunt şcoli pentru care nu există candidaţi, în altele este concurenţă mare. Candidații mai au două probe de trecut: analiza CV-ului și interviul în care își vor susține planul de managment. Rezultatele finale vor fi afișate cel târziu pe 2 august.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite