Directoarea creșelor din Ploiești, pusă în libertate. Angajații acestor instituții le plângeau de milă copiilor pentru că nu primeau mâncare

15 decembrie 2021, 12:19

Angelica Fodor, directoarea Centrului pentru Creşe a fost inițial arestată preventiv. Dar Curtea de Apel Ploieşti a decis să fie pusă în libertate. Totul din cauza unei confuzii procedurale. Instanța a invocat lipsa de competență a Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova și a anulat mandatul de arestare preventivă.

În acest moment, atribuțiile de director sunt îndeplinite de medicul creșei care avea aceste atribuții. Au fost identificate și persoane care să fie administratori. Activitatea se desfășoară în continuare, a precizat Magdalena Trofin, viceprimarul oraşului Ploieşti.

Câteva convorbiri între angajații creselor au scos la iveală detalii șocante. „Îmi este milă de copiii ăştia că nu le dă să mănânce. Copiii ăştia nu au văzut copan de la începutul anului. Sunt multe produse alimentare și de curățenie care nici nu au fost trecute prin creşă, ci luate de angajaţi, fără a se trece în vreun registru, care să ateste faptul că produsele respective au fost utilizate pentru preparea hranei”, a spus o angajată într-o discuție telefonică.

Dosarul va fi preluat de DNA Ploiești.

Medicul centrului, aflat interimar la conducerea Centrului de Creșe, a refuzat să ofere informații despre ce se întâmpla în instituție invocând o urgență medicală și faptul că nu îi este permis să discute cu persoanele din dosar.

Părinții plăteau pentru masa micuților 12 lei pe zi și nu aveau idee că alimentele nu ajungeau la copii.

Anchetatorii au început verificările după ce au primit informații că mai multe persoane ar fi sustras cantități mari de alimente și produse cosmetice din șase unități de îngrijire a copiilor.

Prejudiciul e aproape de 108.000 lei pe an.

4 îngrijitoare din centru sunt cercetate sub control judiciar.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite