Diplomaţii germani expulzaţi au părăsit Rusia

Diplomaţii germani expulzaţi au părăsit Rusia / Pixabay
Diplomaţii germani expulzaţi au părăsit Rusia / Pixabay
2 mai 2023, 08:03

Guvernul de la Moscova a anunţat săptămâna trecută că peste 20 de membri ai personalului diplomatic german vor trebui să îşi facă bagajele. Motivul invocat a fost plecarea forţată a unor diplomaţi ruşi de la Berlin.

Numărul exact al diplomaţilor ruşi care au fost expulzaţi nu a fost furnizat de Ministerul german de Externe. Conform acestuia,”cu scopul de a reduce prezenţa serviciilor de informaţii ruse în Germania, guvernul federal este în contact cu partea rusă în ultimele săptămâni. Drept urmare, membri ai reprezentanţelor Rusiei în Germania au plecat la mijlocul lunii”.

Activităţile acestora nu au fost în concordanţă cu statutul lor diplomatic, a spus ministerul, adăugând că, spre deosebire de ruşi, colegii germani au acţionat întotdeauna în conformitate cu statutul lor diplomatic.

Germania şi Rusia şi-au expulzat reciproc în mod repetat diplomaţi în trecut, pe fondul unor tensiuni bilaterale serioase. Astfel, numărul reprezentanţilor diplomatici ale cele două ţări s-a redus semnificativ, notează Agerpres.

Serviciile destinate cetăţenilor germani din Rusia au fost reduse semnificativ sau sunt asociate cu timpi mai lungi de aşteptare, aşa cum se întâmplă, de exemplu, în cazul eliberării documentelor. Situaţia s-a înrăutăţit considerabil odată cu declanşarea războiului împotriva Ucrainei de către Rusia în februarie anul trecut.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite