Diplomă de excelenţă pentru regizorul Dan Necşulea. 75 de ani de viaţă şi 50 de ani dedicaţi filmului de televiziune

12 februarie 2017, 20:41

Regizorul Dan Necşulea a lucrat cu pasiune în timpul filmărilor pentru „Tandreţea Lăcustelor”, una dintre cele mai importante pelicule politice româneşti, apărute după 1989. Producţia a câştigat marele premiu la Festivalul Internaţional al Filmului de la Moscova, din 2002, într-o perioadă în care în Federaţia Rusă era la mare preţ lupta pentru democraţie şi cea împotriva corupţiei. E o temă care a rămas în actualitate.

„Tandreţea Lăcustelor”: 108 minute de nepretuit! O poveste fascinantă difuzată şi la Gala dedicată regizorului Dan Necşulea, unde Uniunea Cineaştilor din România i-a oferit regizorului diploma de excelenţă, iar TVR i-a mulţumit pentru distribuţiile impresionante, în care publicul a descoperit mereu nume mari ale cinematografiei româneşti.

Dan Neacşulea a sărbătorit 50 de ani de film şi 75 de ani de viaţă. A fost angajat al Televiziunii Române din 1965 până în 2004. E membru în mai multe Asociaţii de Artă şi Televizine şi încurajază tinerii să transforme televiziunea într-o carieră.

În arhiva de aur a TVR sunt păstrate peste 100 filme, documentare şi seriale semnate de el. TVR2 a difuzat duminică seară capodopere regizorului – „Tandreţea Lăcustelor”.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite