Diplomație nucleară. Președintele Coreei de Sud a fost primit cu fast de Kim Jong-un la Phenian

18 septembrie 2018, 14:45

Kim Jong Un l-a primit pe liderul din Sud pe pista aeroportului din Phenian, acolo unde superviza anul trecut lansarea unor noi tipuri de rachete. Acum, a adus orchestra armatei populare, covorul roșu, iar sute de nord-coreeani, cu flori și steaguri, i-au întâmpinat pe lideri pe traseul oficial.

Președintele Coreei de Sud, Moon Jae-in, face o vizită de trei zile în Coreea de Nord, prima după 11 ani a unui șef de stat din țara sa.  Speră să relanseze negocierile dintre Phenian și Washington pe tema denuclearizării peninsulei, aflate într-un punct mort.

Moon a jucat un rol de mediator, care a permis organizarea în iunie a summitului Kim-Trump de la Singapore. De atunci, însă, dincolo de semnificația simbolică a întâlnirii, progresele au fost mici în privința denuclearizării peninsulei, pe care Washingtonul o vrea definitivă.

Președintele Moon a venit la Phenain însoțit nu doar de soția sa, ci și de o delegație amplă, ziariștii speculând pe tema unor posibile discuții legate de proiecte economice, blocate acum din cauza sancțiunilor americane.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite