Diplomați ruși veniți cu drezina acasă din Coreea de Nord

Diplomați ruși cu drezina
Diplomați ruși cu drezina
26 februarie 2021, 11:40

Din grupul format din opt persoane, între care trei copii, singurul bărbat era secretarul trei al Ambasadei ruse din Coreea de Nord, Vladimir Sorokin. Lui i-a revenit sarcina de a împinge platforma pe care se aflau bagajele şi copiii, inclusiv peste un pod feroviar peste râul Tumen, care desparte cele două ţări.

În circumstanţe normale, diplomaţii ruşi şi familiile lor ar fi luat avionul sau trenul, dar, din cauza epidemiei de COVID-19, Coreea de Nord a închis graniţele de mai bine de un an, iar călătoriile cu aceste mijloace de transport sunt suspendate, explică MAE rus, care a postat o serie de imagini ale acestei aventuri.

Dat fiind că frontierele sunt închise de mai bine de un an, iar traficul de pasageri suspendat, a fost nevoie de o călătorie lungă şi dificilă pentru a ajunge acasă„, explică pe o notă dramatică MAE rus, într-o postare pe rețelele de socializare.

Grupul de opt persoane a călătorit 32 de ore cu trenul şi două ore cu autobuzul de la Phenian pentru a ajunge la graniţa rusă joi.

Apoi, cele opt persoane au trebuit să treacă frontiera pe jos, punând bagajele şi copiii într-o drezină fără motor.

Pe teritoriul rus, personalul ambasadei care venea de la Phenian a fost transferat într-un autobuz, care i-a dus pe toţi la aeroportul din Vladivostok, de unde au luat un avion spre Moscova.

Coreea de Nord nu a semnalat niciun caz confirmat de COVID-19, dar a impus măsuri ferme la frontieră, interzicând majoritatea călătoriilor internaţionale. De asemenea, a restricţionat sever circulaţia în interiorul ţării.

De la declanşarea pandemiei, majoritatea diplomaţilor străini, inclusiv ruşi, au părăsit Coreea de Nord. Cei care au rămas trebuie să respecte restricţii riguroase: nu pot călători în afara Phenianului, nu pot vizita locuri publice şi nu pot folosi transportul public, conform presei ruse.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite