Diplomați ruși expulzați din Republica Moldova. Dodon, indignat de “această ostilitate afișată a diplomației moldovenești”

29 mai 2017, 20:44

Unul dintre diplomații ruși este adjunctul ataşatului militar.

Decizia a declanşat reacţia dură a preşedintelui Igor Dodon care şi-a exprimat indignarea pentru acest gest neprietenos faţă de, ceea ce el a numit, „partenerul strategic” al Republicii Moldova.

„Înțeleg că eurounioniștii sunt deranjați de succesul înregistrat de Președinție în ultimele luni și au decis să recurgă la provocări directe, cu riscul să afecteze grav relațiile modo-ruse. Înțeleg de asemenea că aceasta e probabil o comandă care vine din Occident, poate de peste ocean, din partea celor care sunt îngrijorați că între Președinția de la Chișinău și Kremlin în sfîrșit s-a creat un dialog constructiv și eficient. Dar atenționez cu toată responsabilitatea această guvernare că ea a acceptat să se implice în jocuri geopolitice deosebit de periculoase ale Bruxelles-ului și ale Washington-ului în regiune. Jocuri ale structurii militare NATO”, a scris Dodon pe pagina sa de Facebook..

„Nu cred că își dă seama cu ce preț face acest lucru și în ce situație dificilă și riscantă poate pune țara și poporul. Au făcut un gest urît, care nu va trece fără consecințe negative”, a conchis Igor Dodon.

Rusia va răspunde deciziei Ministerului de Externe al Republicii Moldova de a expulza cinci diplomați ai ambasadei Federației Ruse la Chișinău prin expulzarea unor diplomați moldoveni, a declarat Igor Morozov, membru al comisiei pentru afaceri internaționale din Consiliul Federației, relatează Ria Novosti, citată de Agerpres.

”În această situație noi nu putem răspunde altfel. Vor fi luate măsuri simetrice, va urma expulzarea diplomaților moldoveni” a declarat Morozov.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite