Dintre toți super-eroii, jucăria preferată este păpușa asistentă medicală. O nouă operă Banksy, expusă la un spital din Marea Britanie

O nouă lucrare semnată Banksy a apărut la Spitalul General Southampton. Lucrarea alb-negru de un  metru pătrat a fost expusă cu acordul managerilor spitalului, într-un hol din apropierea Departamentului de Urgențe.

07 Mai 2020, 10:38 (actualizat 07 Mai 2020, 10:40) |
Băiețelul și păpușa erou - un tablou de Banksy
Băiețelul și păpușa erou - un tablou de Banksy
Opera Bansky expusă la Southampron Hospital

Un băiețel în genunchi se joacă cu una dintre jucăriile sale. I-a lăsat deoparte pe Batman, pe Spiderman și a ales jucăria care întruchipează un cadru medical ce poartă mască sanitară.

Cu brațul întins, zborul păpușii seamănă cu cel al unui Superman lansat într-o nouă misiune. Ca orice super-erou, și asistenta poartă pelerină. Pe lângă mască, mai are un semn distinctiv propriu - șorțul pe care este pictată Crucea Roșie, singurul element color din tablou.

(w500) Opera Bans

Artistul recunoscut pentru gesturile sale excentrice și pentru modul inedit în care își expune operele a lăsat și un mesaj pentru angajații spitalului.

"Vă mulțumesc pentru tot ceea ce faceți. Sper să lumineze puțin locul acesta, chiar dacă este doar în negru și alb", a scris Banksy.

Tabloul denumit "Game Changer" va rămâne la Spitalul General Southampton până la toamnă, când va fi scos la licitație. Banii astfel strânși vor fi donați sistemul sanitar britanic.

"Familia noastră din spital a fost afectată direct de pierderea tragică a celor dragi, a membrilor echipei noastre și a prietenilor noștri", a declarat managerul fundației care sprijină spitalul, Paula Head, citată de BBC News.

"Faptul că Banksy ne-a ales pe noi pentru a recunoaște contribuția remarcabilă adusă de toți cei din sistemul național de sănătate în aceste vremuri fără precedent este o mare onoare. Gestul va fi prețuit de toți cei din spital, care se vor desprinde preț de un moment pentru o reflecta și aprecia această operă de artă. Va fi, fără îndoială, și un imbold pentru moralul tuturor celor care lucrează și care sunt îngrijiți în spitalul nostru", a adăugat Paula Head.

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN EXTERN
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 20°C 20°C
IASI 18°C 18°C
CLUJ 17°C 16°C
CONSTANTA 19°C 18°C
CRAIOVA 17°C 19°C
BRASOV 17°C 16°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI