Din tabără, direct la spital. Mai mulți copii cazaţi la o pensiune din Lacu Roşu au făcut toxiinfecție alimentară și au fost duși la spital

23 august 2023, 08:07

Erau 36 de copii în tabăra din localitatea Lacu Roșu. Toți de 13 ani. Copiii au mâncat la pensiunea unde erau cazați, apoi au fost în drumeție.

A doua zi, doi dintre ei au început să se simtă rău, iar organizatorii i-au transportat cu mașina la spitalul din Bicaz. Medicii i-au stabilizat, iar starea lor s-a îmbunătățit.

Câteva ore mai târziu, și alți copii au început să aibă dureri de burtă, greață și vărsături. Așa că a fost chemată ambulanța.

Copiii care au ajuns la spitalul din Bicaz au fost externați, iar părinții au venit să îi ia acasă. Cei de la Gheorghieni rămân în spital 24 de ore.

Direcția de Sănătate Publică a început să facă o anchetă și au prelevat probe de la pensiune, dar aceasta se desfășoară greu pentru că organizatorii taberei nu au păstrat alimentele pe care le-au mâncat copiii.

Administratorii pensiunii și organizatorii susțin că simptomele de toxiinfecție ar fi putut apărea și de la alimentele care copiii le-au mâncat în timpul drumeției de la lac.

32 de copii au rămas în continuare în tabără și și-au continuat activitățile.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite