Din Statele Unite până în sud-vestul Europei și Rusia, incendiile fac ravagii în lume

8 august 2021, 19:02

LOCAȚIE: CALIFORNIA, SUA

Nordul Californiei este afectat de unele dintre cele mai puternice incendii din istoria  Statelor Unite. Opt oameni au fost dați dispăruți după ce flăcările au disrus păduri și arbuști în Sierra Nevada. Cinci dintre cei căutați de echipele de intervenție sunt mineri de la o exploatare de aur din Greenville, una dintre localitățile apărute în timpul goanei după metalul prețios. Centrul orașului a fost distrus de foc. Flăcările au distrus 180.000 de hectare de vegetație.

NEVADA, SUA

Fumul gros a ajuns până în Nevada. La Las Vegas a fost declanșată alertă de ozon. Particulele de mici dimensiuni și agenții poluanți din fum pot provoca tușe și dificultăți de respirație chiar și la oamenii sănătoși.

TURCIA

Elicoptere și avioane speciale, din Turcia și diverse țări europene, continuă lupta cu focarele de incendiu. La intervenții participa și două echipaje din Spania.

RĂUL PARDO, pilot spaniol: Cea mai mare dificultate, azi, este lipsa vizibilităţii. Este o vizibilitate foarte mică din cauza fumului gros produs de focarele de incendiu încă active. O altă problemă o reprezintă condiţiile meteorologice, multă căldură, multă umiditate, care afectează performanţele avionului. În plus, este foarte greu să încarci apă şi să te ridici la 2500 de metri.

În sud-vestul Turciei,flăcările s-au apropiat periculos de o centrală de energie. Focul a distrus zeci de mii de hectare de pădure în cele mai grave incendii din istoria Turciei. Opt oameni au murit iar mii de turci și turiști au fost evacuați.

YAKUŢIA, FEDERAŢIA RUSĂ

Incendii neobișnuite au devastat și nord-estul Siberiei.

VALENTIN SHLYK, pompier: “Nu avem suficiente avioane şi elicoptere, nu sunt suficienţi oameni. Ne lipseşte monitorizarea permanent.

Specialiştii în mediu se tem că focul, stimulat de căldura neobişmuita, va arde permafrostul și vegetația și va elibera și mia mult dioxid de carbon, până în prezent acumulat în tundra înghețată.

Anul acesta, incendiile au distrus 4,2 milioane de hectare de vegetație în Yakutia iar fimul gros a ajuns până la Polul Nord.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă