Din stațiune montană, Poiana Brașov riscă să devină cartier rezidențial: se construiesc tot mai multe imobile

13 ianuarie 2022, 17:22

Stațiunea Poiana Brașov s-a dezvoltat în anii ’70, când regimul comunist a ridicat numeroase hoteluri, vile și restaurante gândite pentru relaxarea muncitorilor din bazinul industrial al zonei.

După ’90, s-a dat liber la construirea de clădiri private. Cele mai multe sunt blocuri de locuințe permanente. Sistemul de canalizare a fost suprasolicitat, așa că a fost extins. Asta a însemnat însă noi șantiere în stațiune.

Municipalitatea susține că, în conformitate cu planul urbanistic zonal, nu poate elibera autorizații pentru clădiri rezidențiale și că emite astfel de documente doar pentru unități de cazare și restaurante.

În urmă cu câteva zile, hotelierii din Poiana Brașov au discutat despre aceste temeri chiar cu ministrul Antreprenoriatului și Turismului. Ei i-au transmis oficialului că nu vor ca Poiana să aibă soarta stațiunilor de pe litoral, unde s-a construit haotic.

Și localnicii, dar și turiștii își doresc ca Poiana Brașov să își păstreze statutul, mai ales că în zonă sunt multe unități de cazare rămase în ruină.

Pentru viitor, Primăria Brașov și hotelierii au deja un plan comun pentru dezvoltarea sectorului de agrement, inclusiv extinderea domeniului schiabil pe Muntele Postăvaru către Râșnov.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă