Din presa internațională: Model social nou pentru italieni. Ministrul britanic al sănătății și-a pierdut cumpătul. O fetiță a venit pe lume după moartea mamei

16 aprilie 2020, 21:29

De pe 4 mai Italia intră în cea de a doua fază a ieșirii din carantină, iar guvernul va trebui să gândească un nou model de organizare socială, scrie La Repubblica. Deocamdată, se reorganizează transportul în comun. Se va dubla, chiar tripla numărul autobuzelor, tramvaielor și garniturilor de metrou pentru că acestea nu vor mai circula decât cu jumătate din numărul locurilor pentru pasageri.

Marea Britanie rămâne în carantină. Ministrul sănătății și-a pierdut calmul englezesc atunci când un ziarist a insistat cu întrebările privind relaxarea restricțiilor. Nu poți avea încredere că populația va respecta regulile de distanțare socială odată ridicată starea de urgență, a conchis Matt Hancock.

Cotidianul Kurier din Austria publică pe prima pagină povestea unei fetițe aduse pe lume prin cezariană după ce mama ei murise din cauza COVID 19. Bebelușul este sănătos, dar medicii îl monitorizează în spital de unde nu va pleca decât peste 20 de zile.

Și portalul South China Morning Post scrie că în Hong Kong este a cincea zi consecutivă când se raportează câte o singură persoană infectată. Din ianuarie, când a fost semnalat primul caz, Hong Kong a înregistrat un total de 1018 persoane contaminate.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite