Din nou în stradă, pentru justiţie. Mii de oameni au protestat în Capitală şi în marele oraşe din ţară faţă de OUG care a modificat legile Justiţiei

25 februarie 2019, 09:41

Cu toate ca a fost foarte frig şi a nins, aproape 10.000 de persoane au participat la un miting de protest neautorizat în Piaţa Victoriei, unde au venit cu steaguri ale României şi ale Uniunii Europene. Ei vor să-i susţină pe magistraţi, deoarece cred că politicienii nu vor altceva decât sa îngenuncheze justiţia, iar magistraţii să fie controlaţi de cei care au uneori interese. De altfel, protestatarii au declarat că nu se referă la un partid anume, ci la toată clasa politică.

Protestul s-a desfăşurat până în jurul orei 21:30, iar pe durata lui, Bulevardul Kiseleff a fost închis şi circulaţia rutieră s-a desfăşurat cu dificultate în zonă.

Şi în marile oraşe din ţară oamenii au ieşit în stradă, nemulţumiţi de modificările aduse legilor Justiţiei. În ciuda gerului, mii de oameni au demonstrat în Cluj, Timişoara, Iaşi,  Braşov, Arad, Sibiu şi Constanţa.

Cel mai mare protest din ultimele luni, la Cluj, a adunat peste 2.000 de persoane, care  s-au mobilizat pe reţelele de socializare. Manifestanţii au venit cu steaguri, pancarte şi vuvuzele, iar pe clădiri a fost proiectat mesajul „Demisia”.

La Timişoara, peste 500 de persoane s-au strâns, aseară, în Piaţa Victoriei pentru a cere o justiţie independentă, nesubordonată politicului. Protestatarii au scandat minute în şir lozinici împotriva Guvernului şi au cerut demisia ministrului Justiţiei, Tudorel Toader.

Peste 1.000 de braşoveni au strigat lozinci împotriva Guvernului, a PSD, a lui Liviu Dragnea şi a ministrului Tudorel Toader.

Peste 2000 de ieşeni şi-au exprimat nemulţumirile faţă de ordonanţa de urgenţă şi noile legi ale Justiţiei. Ei spun că singura şansă pentru ca justiţia să rămână independentă este protestul în stradă şi şi-au dat întâlnire şi în zilele următoare

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite