Din nou împreună, după 40 de ani: ABBA lansează un nou album printr-un concert inedit, în fomat digital

4 septembrie 2021, 13:55

”Va fi un concert cu noi în varianta digitalizată. Imaginea noastră va fi prelucrată video. Va fi o trupă alcătuită din 10 oameni care vor cânta live pe o arenă pe care o construim acum şi care va avea o capacitate de 3000 de locuri. Şi desigur, am făcut un CD. Înainte îi spuneam LP”, povestește Benny Anderson de la ABBA.

Concertul digital , în care vor apărea hologramele celor 4, va avea loc la anul, la Londra, iar albumul, intitulat ”Voyage”, este primul material discografic original al trupei care s-a reunit după 40 de ani. Totul a pornit de la două catece scrise de Benny care inițial ar fi vrut să le cânte el. Ulterior s-a răzgândit și le-a sunat pe Agneta și Frida, ambele septuagenare acum.

”Înainte să vin la studio m-am gândit vreo 15 minute: oare mai pot cânta? N-a fost cazul”, mai spune Anderson.

Sunetul ABBA e acasă, iar vocile celor două sună la fel că acum 40 de ani. Pentru fanii din întreagă lume, care odată cu lansarea filmelor Mamma Mia au tot sperat într-o revenire a legendarilor de la Abba, este cea mai bună știre a anului.

S-au lansat la sfârșitul anilor 70 când melodia Waterloo pe care au cântat-o la Eurovision le-a adus notorietatea mondială. De atunci și până în 1982 când grupul s-a destrămat, albumele lor s-au vândut în aproape 400 de milioane de copii în toată lumea. ABBA nu a mai scos nici un album din 1981 când lansa The visitors.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă