Din nou aproape de public după o perioadă grea pentru meșterii populari. Expoziție de artă tradițională găzduită de Palatul Culturii din Drobeta-Turnu Severin

Domeniul artistic este, fără îndoială, unul dintre cele mai afectate de criza sanitară. Aflați în imposibilitatea să mai ia contact cu iubitorii artei lor, fie că sunt meșteri populari, soliști de folclor, artiști populari, toți traversează cu mare dificultate această perioadă extrem de dificilă. Zilele acestea au luat parte la o expoziție organizată la Palatul Culturii din Drobeta-Turnu Severin, acolo unde au încercat să readucă frumosul în fața iubitorilor de tradiții populare.

03 Noiembrie 2020, 11:35 Știrile TVR |
Arta populară și pandemia
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Unul dintre puținii meșteri olari care mai lucrează în Mehedinți, Ștefan Tănăsie, din satul Noapteșa, spune că a traversat extrem de dificil această perioadă de criză sanitară. Blocajul total din starea de urgență a continuat cu numărul mic de expoziții de pe tot parcursul verii.

Tânărul meșter era invitat la expoziții la Muzeul Astra din Sibiu, la Castelul Bran sau la Muzeul Țăranului din București, numai că anul acesta, cum evenimentele au fost puține, nu i-a fost deloc ușor. A încercat să mai facă livrări prin curierat. Din păcate, singurul pachet livrat a ajuns deteriorat la destinație, iar vânzările la târgurile din zonă sunt foarte slabe.

Și solista Nina Predescu, posesoare a unui tezaur impresionant de costume populare, spune că a avut de suferit din cauza pandemiei. A compus multe cântece și are în pregătire un nou album, dar a fost departe de publicul care o îndrăgește, ceea ce este cea mai mare pierdere pentru un artist.

Pandemia a afectat mult și activitatea Palatului Culturii "Teodor Costescu".

Expoziția de la Palatul Culturii din Severin va rămâne pentru mai mult timp deschisă, iar doritorii o vor putea viziona respectând toate regulile sanitare.

 

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN TELEJURNAL REGIONAL
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 27°C 27°C
IASI 23°C 24°C
CLUJ 20°C 17°C
CONSTANTA 26°C 26°C
CRAIOVA 23°C 24°C
BRASOV 22°C 21°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI