Din grijă pentru copii: Tot mai mulți au probleme emoționale, în pandemie. Guvernul pregătește măsuri de sprijin, TVR se va alătura proiectului

Din grijă pentru copii
Din grijă pentru copii
8 iulie 2021, 21:24

În viața copiilor au apărut dintr-o dată mai mulți de NU: nu mai mergi la școală, nu  te mai poți vedea cu prietenii, nu mai mergem în parc, nu ne putem vedea cu bunicii, nu te îmbrățișa și nu te ține de mână cu nimeni.

Toate interdicțiile au provocat tristețe și descurajare, mai ales adolescenților. Acum au nevoie să fie învățați să vorbească despre ceea ce simt. Să își dezvolte inteligența emoțională.

Mihai Copăceanu, psiholog: Un copil inteligent din punct de vedere emoțional este un copil care în primul rând își cunoaște emoțiile le înțelege, le acceptă. Acest copil va înțelege emoțiile colegilor săi.

Conf. Univ. Dr. Roxana Maier, doctor în psihologie: Atunci când copiii nu își conștientizează emoțiile, din păcate nu pot să se echilibreze.

George Roman, specialist în drepturile copilului, Salvaţi Copiii: Copiii care au comportamente care se manifestă prin acte de violență, intimidare, amenințare în mod repetat produc un rău mare celorlalți copii. Acest tip de comportament se numește în literatura de specialitate bullying.

Iulian Cristache, preşedintele Federaţiei Naţionale a Părinţilor: Majoritatea parintilor nu au timp să se ocupe de copii, interacționează foarte puțin, de obicei întrebările se rezumă la: Cum a fost la școală, a fost în regulă și atât, fără să intre în amănunt să întrebe dacă a avut conflict la școală.

Florina Rad, medic, psihiatrie pediatrică: Părinții sunt primii care contribuie la dezvoltarea emoțională a copiilor, urmează apoi școala și societatea.

Rareș Voicu, preşedintele Consiliului Elevilor: Prietenia alungă singurătatea și tristețea, prietenia ne face mai buni, ne oferă speranța pentru ziua de mâine, unei zile de mâine ceva mai bune.

Mulți copii trec prin depresii și nu știu cum pot ieși din această stare.

Guvernul României a inițiat un program național de sprijin pentru copii. Iar TVR se va alătura proiectului.

Mădălina Turza, consilier de stat, coodonatorul Programului Naţional de Sprijin pentru Copii: Guvernul oferă platforma pentru dezvoltarea acestei mișcări sociale de care avem atâta nevoie, psihologi, medici, profesori care să înceapă să vorbească iar apoi să implementeze măsuri de sprijin și ajutor pentru copiii noștri.

Soluțiile găsite de experți pentru ajutarea copiilor vor fi propuse primului ministru și adoptate într-o hotărâre de Guvern.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite