Din grijă pentru copii | Autorităţile caută soluţii pentru prevenirea violenţei mai ales în rândul copiilor

7 august 2021, 16:36

Eduard Petrescu, specialist în programe UNICEF: “Copiii sunt blocați între două medii foarte puțin flexibile – familia și scoala. Al treilea mediu pe care îl aveam în copilăria mea, cel din fața blocului, cu grupul de copii nu prea mai există. Atunci exista un mecanism de reglare la nivelul grupurilor de copii. Prin joacă prin sport, prin diferite interacțiuni”.

Lumea s-a schimbat. Oamenii îşi exprimă din ce în ce mai puţin emoţiile, îşi ascund trăirile şi bune şi rele, iar la un moment dat izbucnesc.

Conf. Univ. Dr. Roxana Maier: Violența verbală este tot o formă de agresivitate. E necesar să ne identificăm emoțiile negative și să alegem să le manifestam în dezirabilul social, să nu dăm voce numai furiei”.

George Roman, specialist în drepturile copilului, „Salvați copiii!”:Un mediu conflictual nu poate conduce la personalități echilibrate și empatice cu cei din jur”.

Prevenirea pericolelor este responsabilitatea fiecăruia dintre noi. Familiile şi comunităţile trebuie să fie bine informate şi să ia atitudine.

Comisar-șef de poliției Sorin Stănică, şeful Biroului de Prevenire, Inspectoratul General al Poliţiei Române: Niciodată nu ați fost singuri! Poliția în permanență a desfășurat și desfășoară activități preventive. Nu facem asta singuri, colaborăm cu cadre didactice cu reprezentanți ai societății civile cu companii care ne sprijină în activitatea preventivă”.

Persoane specializate în siguranţă, psihologi, profesori pregătesc strategia pentru prevenirea violenţei mai ales în rândul copiilor.

Mădălina Turza, consilier de stat, coordonatorul Programului Naţional Din Grijă Pentru Copii: “Vom pregăti profesorii, asistenții sociali, psihologii, toți cei care intră în contact cu copiii astfel încât să identifice semnalele că acești copii pot fi abuzați. Ne gândim la o serie de mecansime de alertare în timp real, cum poate un copil să ceară ajutor repede și facil și pentru asta vom dezvolta cel puțin o aplicație online”.

Guvernul a început campania Din grijă pentru copii la care se alătură şi Televiziunea Română.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite