Din grijă pentru copii | Alături de părinți, cadrele didactice sunt cele care pot spijini copiii să recupereze pierderile din timpul pandemiei

Copiii au pierdut mult în anul pandemiei atât din punct de vedere educațional, cât și emoțional și psihic. Alături de părinți, cadrele didactice sunt cele care pot spijini copiii să recupereze pierderile. Dar ca să îi poată ajuta pe elevi, dascălii au, la rândul lor, nevoie de încrederea și susținerea noastră.

16 August 2021, 08:10 (actualizat 16 August 2021, 09:13) |

Adaptarea la mediul online a fost pentru profesori provocarea poate cea mai mare din toate timpurile. Cadrele didactice s-au văzut dintr-o dată nevoite să ducă tot ce aveau în clasă în mediul virtual, unul necunoscut pentru majoritatea dascălilor, să se asigure că toți elevii au posibilitatea să participe la o oră și, nu în ultimul rând, să reușească să le capteze atenția elevilor.

Profesorii au nevoie de sprijin emoțional pentru a reduce stresul și a evita epuizarea. Apropierea relației părinte-elev-profesor este în beneficiul tuturor.

Alături de suportul emoțional, specialiști în domeniul educației și sănătății propun soluții pentru ca profesorii să dezvolte noi abilitați de predare într-un mediu foarte nou.

De pregătirea și reușita profesorilor depind generații întregi de elevi. În sprijinul lor, Guvernul a demarat campania "Din Grijă pentru Copii", la care se alătură și TVR.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CORONAVIRUS
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 8°C 9°C
IASI 4°C 5°C
CLUJ 0°C 3°C
CONSTANTA 4°C 6°C
CRAIOVA 7°C 7°C
BRASOV 1°C 3°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI