Din grijă pentru copii | Alături de părinți, cadrele didactice sunt cele care pot spijini copiii să recupereze pierderile din timpul pandemiei

16 august 2021, 08:10

Adaptarea la mediul online a fost pentru profesori provocarea poate cea mai mare din toate timpurile. Cadrele didactice s-au văzut dintr-o dată nevoite să ducă tot ce aveau în clasă în mediul virtual, unul necunoscut pentru majoritatea dascălilor, să se asigure că toți elevii au posibilitatea să participe la o oră și, nu în ultimul rând, să reușească să le capteze atenția elevilor.

Profesorii au nevoie de sprijin emoțional pentru a reduce stresul și a evita epuizarea. Apropierea relației părinte-elev-profesor este în beneficiul tuturor.

Alături de suportul emoțional, specialiști în domeniul educației și sănătății propun soluții pentru ca profesorii să dezvolte noi abilitați de predare într-un mediu foarte nou.

De pregătirea și reușita profesorilor depind generații întregi de elevi. În sprijinul lor, Guvernul a demarat campania „Din Grijă pentru Copii”, la care se alătură și TVR.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite