LUMEA AZI

Din ce în ce mai mulți migranți musulmani trec la creștinism în Finlanda

Tot mai mulţi musulmani care solicită azil în Finlanda se convertesc la creştinism. Speră că aşa vor obține mai uşor mult-râvnitul permis de şedere. Peste 1.000 de cazuri au fost semnalate până acum - iar serviciile de imigraţie spun că este un fenomen specific finlandez. Nu mai există aşa ceva în celelalte ţări nordice şi nici măcar prin alte părţi, în Europa.

14 Octombrie 2017, 08:16 (actualizat 14 Octombrie 2017, 12:25) Știrile TVR |

O zi pe săptămână, în congregaţia Herttoniemi, o suburbie a capitalei Helsinki, o mână de oameni se adună pentru a aprofunda creştinismul în limba arabă. Au crescut ca musulmani, dar vor acum să se convertească.

În majoritatea cazurilor, există un motiv ascuns: procesul de solicitare a azilului se reia de la zero, cu o adăugire deloc de neglijat: un musulman convertit e în pericol să fie ucis în propria ţară. Aşa că e forţat să-şi găsească alt loc de trăit.

Dar, pe măsură ce înaintează studiile la şcoala de confirmare, cursanţii sunt tot mai interesaţi de creştinism. Şi cei care au dorit să fie botezaţi au devenit într-adevăr creştini, spune pastorul.

Aproape toţi cursanţii de la şcoala de confirmare a pastorului Ramez sunt musulmani irakieni. Fac între 40 şi 60 de ore de curs. La sfârşit, pastorul e cel care decide care dintre elevii lui e gata să fie botezat.

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN EXTERN
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 22°C 24°C
IASI 22°C 21°C
CLUJ 18°C 20°C
CONSTANTA 21°C 21°C
CRAIOVA 20°C 22°C
BRASOV 18°C 20°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI