Din cauza subfinanțării căii ferate, România este pe locul trei în Europa la numărul de accidente

23 februarie 2018, 19:50

Tragediile se țin lanț la trecerile la nivel cu calea ferată. Două persoane au murit după ce mațina lor a fost lovită de tren, în comuna ieșeană Stolniceni-Prăjescu.

Tot aici, un camion a fost distrus de un marfar, anul trecut. Alte patru persoane și-au pierdut viața în 2011. Trecerea este semnalizată acustic și luminos. Dar nu are barieră.

Bilanțul la nivel național este tragic, mai ales în ultimii doi ani: 23 de oameni și-au pierdut viața și câteva zeci au fost rănite din cauza lipsei barierilor sau a semnalelor acustice. Cauza: subfinanțarea căii ferate.

CFR va aloca peste un milion și jumătate de euro pentru modernizarea trecerilor la nivel de cale ferată, anul acesta. Investițiile vor fi realizate de regionalele Cluj, Brașov și Timișoara.

Fără bariere și semnale de avertizare, șoferilor nu le rămâne decât să fie prudenți.

O altă cauză a numărul mare de accidente este că șoferii nu respectă regulile de circulatțe. Centura feroviară a Capitalei are indicatoare de oprire dar șoferii nu se asigură atunci când traversează calea ferată.

România ocupă locul trei în Europa la numărul de accidente pe cafea ferată, după Germania și Polonia, potrivit Eurostat.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite