Din cauza scumpirilor în lanţ, tot mai mulţi români caută vacanţe mai ieftine. Analist economic: Presiunea inflaționistă va continua. De aceea, trebuie să fim foarte responsabili

13 iunie 2022, 19:07

Românii alocă mai puţini bani pentru concediu, speriaţi de previziunile analiştilor cu privire la o eventuală criză economică.

Ciprian Enea, consultant în turism: Cum am putea merge într-o vacanță de vară mai ieftină? Acele concedii pe care le facem cu mașina proprie, aproape de casă, în destinații precum apartamente de închiriat, case de vacanță, cabane, corturi„.

De exemplu, pentru o vacanță de o săptămână cu cortul în ţară, o persoană poate cheltui în jur de 700 de lei.

Cei care apelează la agențiile de turism au alte variante.

Traian Bădulescu, purtător de cuvânt ANAT:Turiștii pot găsi oferte speciale la 200-300 de lei pe noapte camera, în special în sudul litoralului. La o pensiune rurală, un turist poate să scoată din buzunar (…) numai 100-150 de lei pe noapte, la anumite pensiuni din diverse zone – Bran Moeciu, Apuseni, Maramureș„.

Și pentru destinațiile externe, tour operatorii încearcă să ofere pachete pentru toate buzunarele.

Marius Berca, director agenție de turism: „Cine merge pe Riviera Olimpului, la Paralia Katerini şi Olympic Beach poate să meargă cu 120 de euro, 7 nopţi de cazare, la o vilă de trei stele, cu transportul cu autocarul inclus. (…) Şi pe Turcia pachetele pleacă de la 249 de euro„.

Cristian Păun, analist economic: În lunile care urmează, această presiune inflaționistă va continua. De aceea, trebuie să fim foarte responsabili. (…) Ne vom lupta cu acest fenomen inflaționist, părerea mea, încă o bună perioadă de timp – 1, 2, 3 ani„.

Operatorii de turism amintesc că o altă variantă de a face o vacanță ieftină este să optăm pentru una în extrasezon, când hotelierii vin cu promoții.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Trei vești proaste despre vacanțele de anul acesta

România a pierdut un milion de turiști străini, în ultimii patru ani