Din cauza ninsorii care a lovit în noaptea de miercuri spre joi, manevrele în porturi au fost suspendate, aeroportul Mihail Kogălniceanu a fost închis, 7 trenuri Regio au fost anulate

6 februarie 2020, 19:56

Încă din noaptea de miercuri spre joi, natura s-a dezlănțuit în Dobrogea. Vântul puternic a pus la pământ mai mulți copaci, iar unii au căzut peste autoturisme.

Spre dimineață, când a început ninsoarea, au apărut cele mai mari probleme.

Din cauza ninsorii, manevrele în porturi au fost suspendate, aeroportul Mihail Kogălniceanu a fost închis, 7 trenuri Regio au fost anulate, iar circulația pe multe drumuri, oprită.

Una dintre cele mai importante artere, drumul național 2A, de la Ovidiu la Hârșova, dar și drumurile județene care se intersectau cu acesta au fost închise de autorități.

Zeci de șoferi, dar și navetiști care voiau să tranziteze drumul național au așteptat câteva ore ca să poată ajunge la destinații.

După prânz, un singur tronson al drumului național 2 A a fost deschis, între Ovidiu și Mihail Kogălniceanu, iar șoferii au circulat în coloane, în spatele unui utilaj de deszăpezire.

Din cauza condițiilor meteo, peste 100 de șoferi care s-au aventurat pe șosele au rămas cu autoturismele în nămeți și au avut nevoie de ajutor.

Pe timpul viscolului, a fost nevoie și de intervenția a două șenilate pentru a transporta la spital două femei însărcinate și doi pacienți cu probleme medicale.

Din cauza vântului puternic, peste 40 de localități din județul Constanța au rămas fără energie electrică, iar cursurile în peste 15 de școli au fost sistate.

Probleme au fost și la Tulcea. Acolo toate drumurile și toate școlile au fost închise. Drumurile vor rămâne închise până la eliminarea riscurilor de accidente, înzăpeziri și blocaje.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite