Din cauza frigului, oamenii străzii au venit în număr mare la adăposturi

A fost o noapte geroasă, în toată țara. Termometrele au arătat chiar și minus 10 grade. În plus, un vânt tăios şi rece a suflat neîncetat. Oamenii fără adăpost sunt extrem de vulnerabili pe o astfel de vreme. Iar autorităţile locale s-au mobilizat pentru a-i ajuta. Jandarmii si polițiștii locali au făcut noapte albă pentru a-i găsi pe acești oameni și a-i duce la adăpost, în centrele de noapte. Din păcate, de cele mai multe ori, au fost refuzați.

26 Februarie 2018, 08:07 (actualizat 26 Februarie 2018, 13:53) |
Adunați de pe străzi
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Brăila. Gerul este cumplt, de minus 13 grade. Polițiștii locali au colindat tot orașul pentru a-i convinge pe oamenii străzii să meargă la adapostul primăriei, pentru a nu degera. Situația s-a repetat şi câteva străzi distanță: un alt bărbat a refuzat să stea peste noapte la căldură, în centrul primăriei.

Acest om al străzii, pe care polițiștii brăileni l-au găsit dormind pe o bancă din gară, a fost singurul care a acceptat ajutorul autorităților.

Și la Ploiești, unde noaptea trecută au fost minus 10 grade, misiunea jandarmilor a fost dificilă din cauza înverșunării cu care majoritatea oamenilor străzii refuzau să meargă la centrul primăriei.

Și la Slatina, oamenii străzii au fost adunați și duși la centrul de îngrijire al primăriei.

În ciuda numărului mic de persoane care acceptă să fie ajutate, Acțiunile polițiștilor și jandarmilor vor continua și în nopțile următoare, până va trece perioada geroasă. Autoritățile fac apel la cetățenii care știu despre existența unor persoane fără adaăpost să aducă la cunoștință locul în care acestea se află pentru a fi transportate la centrele specializate.

La Iaşi, oamenii rămasi fără locuinţa cer ajutorul angajaţilor centrului C. A. Rosetti. În condiţii normale, ei sunt cazaţi doar pe timpul nopţii.

Din cauza frigului, oamenii străzii au venit în număr mare la adăposturi. Cei care locuiesc pe străzi, riscă să îngheţe de frig, dacă nu au adapost peste noapte.

Centrul poate caza 60 de persoane. În ultimele zile, aici au ajuns 40 de oameni ai străzii, însă administratorii se aşteaptă ca numărul lor să crească în zilele următoare. În cazul în care toate locurile se vor ocupa, mai sunt amenajate două module a câte zece locuri.

 

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 15°C 15°C
IASI 13°C 10°C
CLUJ 7°C 11°C
CONSTANTA 16°C 16°C
CRAIOVA 12°C 13°C
BRASOV 10°C 12°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI