Din cauza frigului, oamenii străzii au venit în număr mare la adăposturi

26 februarie 2018, 08:07

Brăila. Gerul este cumplt, de minus 13 grade. Polițiștii locali au colindat tot orașul pentru a-i convinge pe oamenii străzii să meargă la adapostul primăriei, pentru a nu degera. Situația s-a repetat şi câteva străzi distanță: un alt bărbat a refuzat să stea peste noapte la căldură, în centrul primăriei.

Acest om al străzii, pe care polițiștii brăileni l-au găsit dormind pe o bancă din gară, a fost singurul care a acceptat ajutorul autorităților.

Și la Ploiești, unde noaptea trecută au fost minus 10 grade, misiunea jandarmilor a fost dificilă din cauza înverșunării cu care majoritatea oamenilor străzii refuzau să meargă la centrul primăriei.

Și la Slatina, oamenii străzii au fost adunați și duși la centrul de îngrijire al primăriei.

În ciuda numărului mic de persoane care acceptă să fie ajutate, Acțiunile polițiștilor și jandarmilor vor continua și în nopțile următoare, până va trece perioada geroasă. Autoritățile fac apel la cetățenii care știu despre existența unor persoane fără adaăpost să aducă la cunoștință locul în care acestea se află pentru a fi transportate la centrele specializate.

La Iaşi, oamenii rămasi fără locuinţa cer ajutorul angajaţilor centrului C. A. Rosetti. În condiţii normale, ei sunt cazaţi doar pe timpul nopţii.

Din cauza frigului, oamenii străzii au venit în număr mare la adăposturi. Cei care locuiesc pe străzi, riscă să îngheţe de frig, dacă nu au adapost peste noapte.

Centrul poate caza 60 de persoane. În ultimele zile, aici au ajuns 40 de oameni ai străzii, însă administratorii se aşteaptă ca numărul lor să crească în zilele următoare. În cazul în care toate locurile se vor ocupa, mai sunt amenajate două module a câte zece locuri.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă