VIDEO TELEJURNAL

Din 27 februarie încep înscrierile pentru clasa pregătitoare. Care sunt criteriile în ţara noastră şi care sunt regulile în Spania

Mai e puţin şi încep înscrierile pentru clasa pregătitoare. De pe 27 februarie şi până pe 16 martie părinţii pot depune cererile la secretariatele şcolilor. Numai în Capitala sunt disponibile aproape 15.000 de locuri. În ceea ce priveşte prioritatea, şi anul acesta rămâne valabil criteriul adresei, care le dă câştig de cauza celor care locuiesc aproape de şcoala dorită.

15 Februarie 2017, 21:56 (actualizat 15 Februarie 2017, 22:24) |
Pregătiri pentru pregătitoare
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Fiecare copil trebuie să treacă prin clasa pregătitoare. Cu o singură excepţie: preşcolarii care în toamnă vor avea 7 ani pot fi înscrişi direct în clasa I. În Capitală, bătaia cea mai mare se dă pe şcolile centrale. Prioritate au cei care locuiesc lângă şcoală. Astfel că în această perioada creşte numărul vizelor de flotant.

Pe Internet au apărut sute de oferte de vânzare sau cumpărare a vizelor. În funcţie de zonă, preţurile încep de la 50 de euro şi pot ajunge până la 300 de euro.

În Spania, şcolile nu mai ţin demult cont de domiciliu. Dacă există prea multe cereri, şcoală aplică un barem pe puncte. Au întâietate cei care au deja un frate înscris în şcoală şi cazurile sociale.

Şcolile din regiunea Madrid primesc şi elevi din alte cartiere sau chiar din alte provincii, mai ales dacă părinţii lucrează în apropiere. Domiciliul familiei contează şi astăzi la înscrierea copilului, dar nu mai este o cerinţă obligatorie, mai ales dacă sunt destule locuri libere în şcoală.

În ceea ce priveşte calendarul de înscrieri, 27 februarie este prima zi în care părinţii pot completa cererile tip în şcoli. Formulare se pot găsi şi online. Rezultatele vor fi afişate pe 22-23 martie. Iar cei care nu vor prinde un loc acum, mai au o şansă în a doua etapă, care se va desfăşura în perioada 24-30 martie.

CALENDARUL ÎNSCRIERII ÎN CLASA PREGĂTITOARE

27 februarie - 16 martie: completarea cererilor tip

22 - 23 martie: listele cu rezultatele

24 - 30 martie: a doua etapã de înscriere

sursa: edu.ro

 

 

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 8°C 9°C
IASI 4°C 5°C
CLUJ 0°C 3°C
CONSTANTA 4°C 6°C
CRAIOVA 7°C 7°C
BRASOV 1°C 3°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI