Din 2010, numărul școlilor și grădinițelor private s-a dublat

3 septembrie 2019, 20:47

Întorşi din vacanţă cu o săptămână mai devreme pentru acomodare, aceşti elevi ai unei şcoli private îşi împărătşesc experienţele de peste vară. Cei mai mulţi dintre ei sunt încă din grădiniţă partea a unui sistem privat de învăţământ. Numarul lor crește în fiecare an.

Şcolile private îi câştigă pe părinţi din mai multe motive.

Calitatea profesorilor, predarea şi în limbi străine, mediul de învăţare, siguranţa şi disciplina din şcoală sunt alte motive pentru care şcolile private sunt tot mai multe şi mai populate. Plus comunicarea constantă cu părinţii şi implicarea lor în luarea deciziilor.

Potrivit unui studiu al companiei de consultanță Frames afacerile din învăţământul preuniversitar privat din ţara noastră au crescut de aproape trei ori în ultimii nouă ani.

A crescut şi numărul instituţiilor de învăţământ private. Dacă în 2010 erau înregistrate peste 250 de firme cu acest profil, în 2018 numarul lor a ajuns la 450.

Potrivit studiului, cele mai multe școli și grădinițe private erau înregistrate, anul trecut, în regiunea București-Ilfov şi în judeţele Constanța, Prahova, Argeș, Cluj și Dolj.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite