Din 1 iunie se ridică o serie de interdicţii. Ce măsuri de relaxare intră în vigoare

31 mai 2021, 19:52

Începând de marți se redeschid barurile cluburile şi discotecile cu un orar special între 5.00 şi 24.00, iar cum petrecerea se termină mai repede ne vom putea retrage în grupuri de până la 8 persoane limita fiind mărită.

Evenimentele artistice în aer liber pot fi organizate şi pentru 1.000 de persoane, dacă sunt vaccinate anti-COVID, au test PCR negativ sau au trecut prin boală. În spații închise însă pot fi ocupate 70% din locuri. Se pot organiza nunți, botezuri şi alte petreceri cu 70 de personae în aer liber și doar 50 la interior. Dar se poate ajunge la capacitate maximă dacă toți participanţii sunt vaccinați.

Data de 1 iunie aduce veşti bune şi pentru suporteri, care pot reveni în tribune atât la interior cât şi la exterior la o capacitate de 25 la sută, însă la intrare trebuie să prezinte dovada vaccinării sau test negativ.

Se redeschid piscinele la interior şi locurile de joacă pentru copii însă nu la capacitate maximă. Şi sălile de fitness pot fi ocupate în proporţie de 70 la sută. Administratorul poate permite accesul mai multor persoane cu condiția ca toate să fie vaccinate anticovid.

Odată cu noile relaxări şi munca la birou va fi mult mai confortabilă pentru că putem renunţa la masca de protecţie, însă cu o condiţie: în incintă să fie cel mult 5 persoane şi toate vaccinate.

Sunt reguli noi şi pentru intrarea în România sau în alte state europene. Persoanele vaccinate pot scăpa de carantină. De fiecare dată când călătoriţi, verificaţi regulilie din ţara în care veţi ajunge.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite