DIICOT: Percheziţii în Timiş la persoane care cultivau canabis şi fabricau haşiş

Droguri. Canabis
Droguri. Canabis
22 septembrie 2022, 08:54

Procurorii DIICOT Timişoara şi lucrătorii de poliţie judiciară din cadrul BCCO Timişoara au efectuat şase percheziţii domiciliare în judeţul Timiş, într-o cauză vizând comiterea infracţiunii de trafic de droguri de risc.

Acţiunea a avut loc miercuri, fiind vorba mai multe persoane care au înfiinţat şi întreţinut o cultură de canabis şi au instalat un laborator artizanal pentru fabricarea haşişului.

Conform unui comunicat de presă al DIICOT, în acest scop, au fost folosite diferite ustensile şi recipiente pentru macerarea plantelor, filtrarea, presarea şi transformarea în turte. Canabisul şi haşişul, obţinut în această modalitate, au fost comercializate ulterior pe raza judeţelor Timiş şi Caraş-Severin.

În urma percheziţiilor, au fost descoperite o cultură indoor de canabis (16 plante ajunse la maturitate) şi un laborator de producere a rezinei de canabis (haşiş) şi a uleiului de canabis prin metoda „Bubble Hash”.

De asemenea, au fost descoperite şi ridicate aproximativ 6 kilograme muguri de canabis, aproximativ 30 kilograme de masă vegetală tocată, 7 turte din haşiş (500 de grame), precum şi mai multe instrumente folosite la fabricarea haşişului (malaxor, site, filtre, presă).

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă