DIICOT: Mai multe fete din Centrul de Plasament pentru Copii cu Dizabilităţi Recaş, obligate să se prostitueze de o grupare din care făcea parte o fostă beneficiară a centrului

17 decembrie 2019, 09:03

Deși făcea pe neștiutorul, bărbatul știa foarte bine de ce se aflau acolo polițiștii. Căutau mai multe persoane suspectate că ar fi organizat o rețea de tafic de persoane.

Minore instituționalizate în centrul de plasament pentru copii cu dizabilități din Recaș erau obligate să sa prostitueze, susțin anchetatorii. Bărbatul bănuit că ar conduce rețeaua neagă acuzațiile.

Totul a început în 2017, spun oamenii legii, atunci când una dintre fetele instituționalizate, Sara Moldovan, concubina liderului grupării, Romulus Varga, a obligat, prin bătăi și amenințări, una dintre minorele din centru să se prostitueze.

După ce Sara Moldovan a părasit centrul, ar fi continuat să atragă tinere instituționalizate pe care le-ar fi constrâns printr-un tratament extrem de violent să practice prostituția.

Sumele cerute variau între 30 și 150 de lei dar uneori liderul grupării accepta să fie plătit în pachete de țigări. Până la urmă, totul s-a aflat după ce una dintre tinerele de la centrul din Recaș a sunat la 112.

Aceasta, spun surse judiciare, spre deosebire de colegele sale, se prostitua de bună voie, numai că era nemulțumită fiindcă nu își primise banii de la membrii grupării. Așa că le spusese polițiștilor că fusese violată.

Deși pista s-a dovedit falsă ofiterii au continuat investigațiile și au ajuns la instituția din Recaș.

Specialiștii spun că traumele produse de abuzurile asupra victimelor grupării vor fi greu de înlăturat.

Suspecții sunt bănuiți de comiterea infracțiunilor de organizare de grup criminal organizat și  trafic de persoane.

Dacă vor fi găsiți vinovați, membrii grupării riscă ani grei de închisoare.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă