Digitalizare în domeniul HoReCa. Lara, primul recepţioner virtual din România

2 ianuarie 2022, 20:21

Lara este primul recepţioner virtual din România. Le răspunde în engleză, germană, română şi spaniolă turiştilor care se cazează la un hotel din Braşov. Poate comanda chiar şi taxiul. E una dintre soluţiile patronilor care vor să facă economii şi renunţă la angajaţi. Aşa se reduce interacţiunea, dar şi riscul de infectare.

Dacă înainte de pandemie industria HoReCa cuprindea 40 de mii de firme româneşti şi avea 5 miliarde de euro cifra de afaceri, după primul an de restricţii profitul restaurantelor şi hotelurilor a scăzut cu 77%.

Potrivit unui studiu, aportul industriei HoReCa la produsul intern brut este de 5,07%. Impactul financiar din TVA este de peste 3 % , impactul social de 0,91% prin salariile date angajaţilor şi un impact financiar indirect prin intermediul furnizorilor şi investiţiilor de 0,74%.

Guvernul a alocat două miliarde şi jumătate de lei ca să ajute industria ospitalităţii. Din cei 10 mii de patroni de hoteluri, restaurante şi pensiuni care au aplicat în program, 8 300 au primit banii în decembrie. E un ajutor de 20% din diferenţa dintre cifra de afaceri din 2019 şi cea din 2020.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite