Diferențe uriașe în școlile de la sate și cele din orașele dezvoltate | Învățământul online, de la lecții în plic la table inteligente

10 noiembrie 2020, 18:28

La școala generală din comuna ieșeană Grajduri, revenirea la învățământul online nu a bucurat pe nimeni. Puțini copii din cătunul sărac știu să folosească o tabletă, și mai puțini au așa ceva acasă. Doar 60 din cei 500 de elevi ai școlii au primit tablete de la primărie.

Familiile nevoiașe au cerut lămuriri despre lecţiile online. Oamenii spun că abia știu să scrie, iar de cunoștinte IT nici nu se pune problema.

Situația e diferită în Argeș, unde elevii și profesorii s-au adaptat situației.

Ileana Popescu, profesoară de limbile română și engleză la un liceu din Curtea de Argeș, crede că învățământul online e o soluție pentru a salva ce se mai poate din acest an școlar.

Copiilor le lipsește interacțiunea cu profesorii și colegii. În plus, uneori apar probleme la conectarea în rețea.

Există însă și vizionari. Un liceu din Arad a făcut primii pași către învățământul online încă de acum 7 ani. Profesorii au tablete grafice care transpun lecțiile pe ecranele de acasă ale copiilor.

Cu ajutorul platformei online, elevii arădeni nu ratează nimic din experiența unui curs.

Pentru că lucrează deja de ani buni în acest sistem, elevii și cadrele didactie de la liceul din Arad spun că tehnologia îi ajută ca orele în online să nu fie mult diferite de cele clasice.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite