Diferențe mari după recorectarea unor lucrări de la Bacalaureat. Emoții și pentru profesorii din comisii. Ministrul cere verificări

Diferenţe mari de note după contestaţiile de la Bacalaureat. Aproape 2 mii de absolvenţi au promovat examenul în urma recorectării. În unele cazuri, diferenţele au fost chiar şi de 5 puncte. Profesorii vor da socoteală pentru aceste erori. Cei mai fericiţi sunt elevii care au obţinut 10 pe linie după contestaţii. Aproape 30 sunt în această situaţie.

11 Iulie 2017, 21:47 |
Verificări după contestațiile de la Bacalaureat
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Ionel Tiloiu a absolvit Liceul Energetic din Târgu Jiu şi visează să intre la Academia de Pompieri din Bucureşti. Când a văzut primele rezultate de la Bacalaureat, i s-au tăiat picioarele. Picase! La matematică fusese notat cu 2,29, deşi era convins că va lua cel puţin 7.

Bineînţeles, a făcut contestaţie. Şi a obţinut la matematică o notă cu aproape 5 puncte mai mare.

Explicaţia trebuie să o dea comisia județeană din centrul de evaluare de la Deva, spune directorul Liceului Energetic, Vasile Udroiu.

Diana este din Olt, iar după contestaţie i-a fost mărită nota la limba română cu două puncte.

Asemenea situaţii nu vor trece fără urmări. Dacă după contestaţii apar diferenţe de note mai mari de un punct şi jumătate, profesorii prin mâinile cărora au trecut iniţial lucrările nu vor mai corecta la niciun examen timp de 5 ani.

Diferenţele mari de la note au intrat şi în vizorul ministerului.

"Voi cere să se verifice câteva lucrări acolo unde sunt diferenţe aşa mari, să vedem dacă eroarea a fost la prima corectură sau la a doua. (…) Cine greşeşte trebuie să plătească", a subliniat ministrul Educaţiei, Liviu Marian Pop.

După contestaţii, 29 de elevi din toată ţara au ajuns la media 10. Teia Vava este unul dintre ei. Iniţial, la matematică luase 9.90.

Cine nu a trecut examenul maturităţii mai are o şansă la toamnă. Astăzi au început înscrierile pentru următoarea sesiune de Bacalaureat, iar prima probă va fi pe 21 august.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 20°C 18°C
IASI 13°C 13°C
CLUJ 13°C 12°C
CONSTANTA 16°C 13°C
CRAIOVA 19°C 17°C
BRASOV 13°C 12°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI