Dietă nouă pentru văcuțele din Noua Zeelandă, bazată pe probiotice, pentru a le reduce gazele la stomac. Animalele de fermă sunt principalele poluatoare

12 octombrie 2022, 17:36

Văcuțele de la o fermă din Noua Zeelandă au o nouă dietă. Mai exact, în laptele pe care îl primesc zilnic este amestecat un probiotic care să le modifice metabolismul și să se baloneze mai puțin. În primele teste, probioticul, botezat Kowbucha, a redus cu cel puțin 20% emisiile de gaze ale vacilor.

Noua Zeelandă este o țară preponderent agricolă, iar eructatiile, în termeni populari râgâielile vacilor, și urina acestora, foarte bogată în azot, reprezintă principala sursă de poluare a țării.

Fermele sunt responsabile de jumătate din emisiile poluante, iar guvernul vrea din 2025 să impună o taxă verde pe care să o plătească crescătorii de animale.

Scenarii care nu sunt deloc pe placul fermierilor, iar planul introducerii unei noi taxe este văzut ca o condamnare a multor afaceri de familie.

Premierul Jacinda Ardern a spus că banii colectați din această taxă verde vor fi folosiți tot în această industrie pentru finanțarea de noi tehnologii și a cercetării.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite