Diaspora, în stradă: Proteste la Atena, Bruxelles, Paris, Londra, Amsterdam, Viena, Madrid. Miting de solidaritate al bulgarilor la Sofia

Zi de proteste şi în străinătate. Românii de prin toate colţurile lumii ies în stradă astăzi, pentru a condamna modificarea Codului Penal şi de procedura penală, prin ordonanţă de urgenţă.

05 Februarie 2017, 14:50 (actualizat 05 Februarie 2017, 20:55) Știrile TVR |
Diaspora a ieșit în stradă
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Românii din străinatate s-au mobilizat în număr mare.

ORA 20.30 Şi în Spania sute de români protestează în fata ambasadei României de la Madrid. Cu o pancartă pe care scrie "Diaspora iubeşte România", protestatarii vor să-şi exprime solidaritatea cu manifestanţii de la Bucureşti. Scriem sursa FACEBOOK

Şi în faţa ambasadei române de la Viena s-au strâns la protest în jur de 300 de români, iar la Londra demonstraţia a început cu puţin timp în urmă, ca in fiecare seară, în faţa Institutului Cultural Român.

VIDEO
Diaspora protestează
ORA 19.30 La prânz, românii din Grecia s-au adunat în faţa Ambasadei României la Atena. Organizatorii - Comunitatea românilor din Grecia - consideră că prin ordonanţa 13 s-au încălcat flagrant principiile democraţiei şi statului de drept. Protestatarii i-au înmânat o petiţie ambasadorului român la Atena. În scurt timp, începe şi la Salonic un protest al românilor.

În capitala Europei, la Bruxelles, tot în faţa ambasadei României, o participare record la miting. Au venit români din toată Belgia. De altfel, la Bruxelles, au fost aproape zilnic demonstraţii de solidaritate.

Sute de români au ieşit în stradă în mai multe oraşe din Germania.

În faţa Consulatului din Bonn au fost peste 300 de români, cu mic, cu mare.  "Unu Anulare, doi Demisia" - a fost una dintre lozincile scandate. Tot în jur de 300 de persoane au manifestat la Poarta Brandenburg, în Berlin.

Peste o 1 500 de oameni sâau strâns în celebra Piaţă Trocadero, din Paris. O participare fără precedent, spun organizatorii. Nu doar în Capitală au venit românii ăa protesteeze, ci şi la Bordeaux, Marsilia, Lyon.

Vecinii bulgari se mobilizează şi ei. După amiază,  la ora 17.00, a început un protest la Sofia, la care participă nu doar români, ci şi bulgari.

"România, trezeşte -te", "Jos corupţia!" - s-a auzit astăzi la Amsterdam, la protestul organizat de românii din Olanda. Au fost în jur de 200 de persoane.

VIDEO
Ora 15.40. Mihaela Antoche transmite de la Paris
ORA  15.40 În Piaţa Drepturilor Omului din Paris se vor aduna la un protest câteva sute români, a transmis jurnalista Mihaela Antoche pentru emisiunea Ultima Ediţie de la TVR1.

La 12 şi jumătate, românii din Grecia au început să se adune în faţa Ambasadei României la Atena.

VIDEO
Românii din străinătate se mobilizează
Comunitatea românilor din Grecia, organizatoarea mitingului, consideră că prin Ordonanţa 13 s-au încălcat flagrant principiile democraţiei şi statului de drept.

În capitala Europei, la Bruxelles, tot în faţa ambasadei României, se aşteaptă o participare record. Vin români din toată Belgia, nu doar bruxellezi.

Vecinii bulgari se mobilizează şi ei. După-amiază la ora 5 are loc un protest la Sofia, la care participă nu doar românii, ci şi bulgarii.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 1°C 1°C
IASI 0°C 1°C
CLUJ 1°C 0°C
CONSTANTA 4°C 1°C
CRAIOVA 1°C 4°C
BRASOV 0°C -1°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI