Diamantul Raj Pink și diamantele Donnersmarck, scoase la licitație la Geneva. Pietrele valorează peste 40 de milioane de dolari

Peste 40 milioane de dolari - aceasta este estimarea sumei cu care ar putea fi cumpărate unele dintre cele mai valoroase diamante din lume. Câteva au aparţinut unei celebre curtezane de la Paris, din secolul al XIX-lea şi vor fi scoase la licitaţie la Geneva.

24 Octombrie 2017, 13:20 (actualizat 24 Octombrie 2017, 15:04) |

Diamantele Donnersmarck, aşa cum sunt supranumite, au 102 şi respectiv 82 de karate. I-au aparţinut Estherei Lachmann, o celebră curtezană supranumită "La Paiva", după mariajul cu un personaj pitoresc al anilor 1840. Era o susţinătoare a artelor, dar şi o persoană de moravuri destul de uşoare.

Numele diamantelor vine tot după un mariaj, cel al Estherei cu contele Guido von Donnersrmarck, unul dintre cei mai bogaţi oameni din Europa secolului al XIX-lea. Pietrele Donnersmarck sunt estimate la 9-14 milioane de dolari.

Casa Sotheby's mai scoate încă o piatră la licitaţie, şi mai rară: diamantul roz supranumit Raj Pink. Piatra brută a fost descoperită în 2015 şi studiată un an de zile până când experţii să decidă faţetarea sa. În contrast cu diamantele Donnersmarck, în acest caz s-a folosit toată tehnologia modernă disponibilă.

Vânzătorul diamantului Raj Pink îşi păstreaza anonimatul. Această piatră este estimată să valoreze între 20 şi 30 de milioane de dolari.

Articole pe aceeaşi temă
 
*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI -1°C -3°C
IASI -4°C -3°C
CLUJ -8°C -8°C
CONSTANTA 1°C -3°C
CRAIOVA -1°C -2°C
BRASOV -6°C -8°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI