Diamantul Raj Pink și diamantele Donnersmarck, scoase la licitație la Geneva. Pietrele valorează peste 40 de milioane de dolari

24 octombrie 2017, 13:20

Diamantele Donnersmarck, aşa cum sunt supranumite, au 102 şi respectiv 82 de karate. I-au aparţinut Estherei Lachmann, o celebră curtezană supranumită „La Paiva”, după mariajul cu un personaj pitoresc al anilor 1840. Era o susţinătoare a artelor, dar şi o persoană de moravuri destul de uşoare.

Numele diamantelor vine tot după un mariaj, cel al Estherei cu contele Guido von Donnersrmarck, unul dintre cei mai bogaţi oameni din Europa secolului al XIX-lea. Pietrele Donnersmarck sunt estimate la 9-14 milioane de dolari.

Casa Sotheby’s mai scoate încă o piatră la licitaţie, şi mai rară: diamantul roz supranumit Raj Pink. Piatra brută a fost descoperită în 2015 şi studiată un an de zile până când experţii să decidă faţetarea sa. În contrast cu diamantele Donnersmarck, în acest caz s-a folosit toată tehnologia modernă disponibilă.

Vânzătorul diamantului Raj Pink îşi păstreaza anonimatul. Această piatră este estimată să valoreze între 20 şi 30 de milioane de dolari.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Obiecte ale celebrităților, scoase la licitație, în New York