Diagnostic confirmat: Cristina Neagu are ruptură de ligament încrucișat anterior și ar putea lipsi 6 luni de pe teren. Bianca Bazaliu o va înlocui în ultimele două meciuri la C.E.

13 decembrie 2018, 09:20

Cea mai bună handbalistă a lumii în 2010, 2015 şi 2016 va rata ultimele două meciuri ale României la Campionatul European de handbal feminin din Franța – EHF EURO 2018. Sportiva ar putea lipsi 6 luni de pe teren.

„Dragilor, vă mulțumesc pentru mesaje și susținere. Din păcate, veștile nu sunt deloc bune. De ce mă temeam, nu am scăpat: ruptură de ligament încrucișat anterior. Mă încearcă multe gânduri și sentimente, dar tot ce pot să fac e să merg înainte. Rămân alături de fete până la final și visul meu continuă prin ele”, a scris Cristina Neagu pe pagina ei de Facebook.

Diagnosticul a fost anunțat dimineață de Federația Română de Handbal: „Din păcate, diagnosticul Cristinei a fost confirmat: ligament încrucișat anterior rupt. Căpitanul echipei naționale va continua să fie alături de echipă la Paris, iar stafful medical analizează toate opțiunile pentru o recuperare cât mai rapidă.”

 

Federația Română de Handbal a anunțat că  stafful tehnic al naționalei a luat decizia de a o convoca la lot pe Bianca Bazaliu pentru faza următoare a EHF Euro 2018. Interul stânga al CSM București se va alătura tricolorelor la Paris în această după-amiază.

Accidentarea Cristinei Neagu a survenit miercuri, în minutul 52 al meciului România – Ungaria, la scorul 26-27. Ținută de tricou Szimonetta Planeta, Cristinei  Neagu i-a ”fugit” genunchiul drept, a căzut ca secerată și a fost scoasă de pe teren pe targă.

Afectat de accidentarea Cristinei Neagu, selecționerul Ambros Martin a criticat programarea meciurilor în zile consecutive: ,,Am nevoie de o explicație, nu de o scuză. Nu e posibil, distrugeți jucătoarele, ele sunt cele mai importante în acest sport.”

Olanda a învins Germania și a terminat pe primul loc în grupa a doua principală. Va întâlni Franța, pentru a cincea semifinală consecutivă la un turneu final.

Olandezele au condus la pauză cu 13-11 și, în final, au învins fără emoții cu 27-21 pentru a termina pe primul loc în grupă. România s-a calificat în semifinalele de la Paris de pe poziția secundă.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Cristina Neagu, handbalistă CSM București / captura video

Handbalista Cristina Neagu a depăşit 1.100 de goluri marcate în Liga Campionilor