DGPMB: Român urmărit internaţional după ce fusese condamnat pentru lipsire de libertate, prins în Italia

Reținut de polițiști
Reținut de polițiști
4 februarie 2021, 09:33

Potrivit unui comunicat de presă al Poliţiei Capitalei, poliţişti de la Serviciul de Investigaţii Criminale au dispus urmărirea la nivel internaţional a bărbatului pentru care Tribunalul Bucureşti a emis un mandat de executare a unei pedepse cu închisoarea de cinci ani pentru săvârşirea infracţiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal şi iniţiere sau constituire a unui grup infracţional organizat, după ce au constatat că acesta a părăsit teritoriul ţării, anterior deciziei instanţei.

Poliţiştii, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, au continuat investigaţiile stabilind că bărbatul s-a aflat în perioada în care s-a sustras executării pedepsei pe teritoriul Spaniei şi Italiei unde a folosit documente false privind identitatea.

„În urma coroborării datelor obţinute şi a colaborării cu autorităţile judiciare din cele două state, s-a stabilit că bărbatul locuieşte în prezent la o adresă din oraşul italian Pescara. Astfel, miercuri, pe fondul colaborării apropiate, omologii italieni au reuşit să îl depisteze şi să-l prindă pe bărbatul urmărit în vederea executării pedepsei în România”, informează DGPMB.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă