UPDATE Alarma privind amplasarea unui dispozitiv periculos, sâmbătă, în mall-ul din Băneasa, s-a dovedit a fi falsă

Un dispozitiv periculos a fost semnalat, sâmbătă, într-un complex comercial din Sectorul 1 al Capitalei, persoanele aflate în interior fiind evacuate.

04 Iunie 2022, 13:14 (actualizat 04 Iunie 2022, 16:22) Știrile TVR |

UPDATE, ORA 15.30 Alarma privind amplasarea unui dispozitiv periculos, sâmbătă, în mall-ul din Băneasa, s-a dovedit a fi falsă.

Potrivit Biroului de presă al Poliţiei Capitalei, în urma verificărilor efectuate de specialiştii pirotehnicieni, nu a fost identificată nicio situaţie de pericol.

"Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti (DGPMB) a fost sesizată de către o structură a Jandarmeriei cu privire la faptul că o persoană a sesizat prezenţa unui dispozitiv periculos în incinta unui complex comercial din Sectorul 1", a informat DGPMB.

În urma alertei, s-a dispus evacuarea persoanelor aflate în interiorul complexului comercial.

"În urma primirii unei alerte cu bombă, centrul comercial Băneasa Shopping City a fost imediat evacuat pentru a menţine siguranţa angajaţilor, chiriaşilor şi vizitatorilor săi. Precizăm că nu a avut loc niciun incident, situaţia fiind sub control, iar activitatea va fi reluată de îndată ce va fi posibil. (...) Ne cerem scuze pentru disconfortul şi neplăcerile cauzate vizitatorilor Băneasa Shopping City", se arăta într-un comunicat al companiei.

 

"Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti (DGPMB) a fost sesizată de către o structură a Jandarmeriei cu privire la faptul că o persoană a sesizat prezenţa unui dispozitiv periculos în incinta unui complex comercial din Sectorul 1", informează Biroul de presă al DGPMB.

S-a dispus evacuarea persoanelor aflate în interior, iar specialiştii pirotehnicieni efectuează verificări specifice.

 

Cronologie alerte cu bombă semnalate în România în anul 2022

30 mai - O alarmă cu bombă a fost semnalată la o unitate de învăţământ din Sectorul 2 al Capitalei. Elevii şi profesorii au fost evacuaţi. În urma verificărilor efectuate de specialiştii pirotehnicieni, nu a fost identificată nicio situaţie de pericol.
30 mai - Poliţiştii braşoveni au fost sesizaţi, printr-un e-mail, că pe strada Mureşenilor din centrul municipiului ar fi fost plasat, într-un local, un dispozitiv exploziv.

27 mai - Poliţiştii locali au fost alertaţi cu privire la faptul că în Piaţa Traian din municipiul Vaslui ar fi fost amplasată o bombă. Accesul în hala Pieţei Traian a fost restricţionat pentru cetăţeni, iar comercianţii şi producătorii care îşi desfăşoară activitatea în incinta pieţei au fost evacuaţi.
27 mai - O nouă alertă cu bombă a fost semnalată poliţiştilor locali vasluieni. La aproximativ o oră după evacuarea pieţei şi după verificările efectuate la faţa locului de pirotehnişti, poliţişti, poliţişti locali şi jandarmi, în urma cărora nu a fost găsit niciun dispozitiv exploziv, pe adresa de e-mail a Poliţiei Locale a fost trimisă o nouă sesizare.

26 mai - O alarmă cu bombă a fost anunţată în zona fântânilor de la Piaţa Unirii din Bucureşti, unde s-au deplasat echipaje ale poliţiştilor şi ale Serviciului Român de Informaţii.

23 mai
- Poliţiştii timişoreni au fost alertaţi despre faptul că la etajul doi al centrului comercial "Bega" din zona centrală a municipiului ar fi amplasată o bombă.

29 aprilie - O alertă cu bombă a fost semnalată prin 112 la bordul unui avion care urma să decoleze de pe aeroportul Henri Coandă Bucureşti. S-a instituit o celulă de criză formată din specialişti din cadrul Serviciului Român de Informaţii şi poliţiştii de la Transporturi Aeriene şi Frontieră.

6 aprilie
- Curtea de Apel Bacău a fost evacuată, după ce s-a primit un apel care anunţa că în instituţie ar fi amplasat un dispozitiv exploziv. La faţa locului s-au deplasat echipaje de poliţie pentru a verifica situaţia de fapt şi a fost izolată zona, după care au fost efectuate cercetări specifice.

23 februarie - Poliţiştii au evacuat sediul postului de radio Europa FM în urma unui apel la 112 prin care a fost anunţată o bombă în interiorul clădirii din Oregon Park, Pipera.

14 februarie - Pirotehniştii Serviciului Român de Informaţii au intervenit după ce o geantă suspectă a fost descoperită sub o maşină parcată în apropierea Stadionului Municipal din Botoşani. O persoană a sunat la 112, evenimentul înregistrându-se în timpul partidei din Liga 1 dintre FC Botoşani şi Academica Clinceni. Circulaţia pe Calea Naţională, pe porţiunea dintre străzile Sucevei şi Armoniei, a fost întreruptă.

31 ianuarie - O persoană a sunat la serviciul relaţii cu clienţii din Mall Vărsătura din Brăila şi a anunţat existenţa unei bombe în interiorul centrului comercial. Poliţiştii au evacuat toate persoanele aflate în centrul comercial şi echipele de pirotehnişti au făcut verificări pentru a stabili dacă există într-adevăr un dispozitiv exploziv.

26 ianuarie - Poliţiştii au evacuat elevii şi profesorii Şcolii Generale nr. 2 din municipiul Târgu Jiu după ce, prin apel la 112, a fost sesizată o ameninţare cu bombă la unitatea de învăţământ.
26 ianuarie - O persoană a sunat la numărul de urgenţă 112 şi a ameninţat că în sediul Curţii de Apel Bucureşti se află o bombă. Clădirea a fost evacuată, iar traficul din zonă a fost restricţionat.

23 ianuarie - Poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Ploieşti au fost sesizaţi de un bărbat despre faptul că o bombă va exploda la un local din municipiu.

21 ianuarie - O persoană a sunat la numărul de urgenţă 112 şi a anunţat plasarea unei bombe în sediul Instituţiei Prefectului - Judeţul Brăila.

18 ianuarie - Mai multe echipaje de intervenţie, cu poliţişti, specialişti SRI şi un câine special antrenat în detectarea explozibililor, s-au deplasat pe strada 9 Mai din centrul municipiului Sibiu, unde a fost semnalat la 112 de către un cetăţean că ar fi amplasată o bombă.

14 ianuarie - În urma unui apel la numărul de urgenţă 112, a fost sesizată prezenţa unui dispozitiv artizanal improvizat la centrul comercial Băneasa din Sectorul 1. La faţa locului s-a deplasat echipa pirotehnică a Serviciului Român de Informaţii.

12 ianuarie - O alarmă cu privire la o bombă într-un mall din nordul municipiului Timişoara s-a dovedit a fi falsă. A fost luată măsura de evacuare a mai multor sute de persoane care se aflau în incinta mallului.
12 ianuarie - Poliţiştii timişoreni au fost sesizaţi, prin apel la 112, cu privire la faptul că la Liceul Catolic Gerhardium din Timişoara s-ar afla o bombă. A fost evacuat personalul din liceu, iar poliţiştii Secţiei 1 Timişoara, împreună cu pirotehniştii din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Timiş, au efectuat verificări, pentru a stabili dacă se confirmă cele sesizate.

1 ianuarie - Un bărbat a sesizat autorităţile cu privire la faptul că la Gara Târgovişte ar fi o bombă, la faţa locului deplasându-se poliţişti şi reprezentanţi ai SRI pentru verificări. Au fost îndepărtate persoanele din zona gării, pentru a nu fi puse în pericol, şi s-au făcut cercetări.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 30°C 30°C
IASI 22°C 27°C
CLUJ 25°C 24°C
CONSTANTA 29°C 28°C
CRAIOVA 26°C 26°C
BRASOV 22°C 24°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI