Dezvăluirile fostului ofițer SRI Daniel Dragomir în Parlament. Coldea: Cei care îl folosesc azi pe Dragomir sunt ei înșiși folosiți

19 septembrie 2017, 08:21

Un fost preşedinte al Camerei Deputaţilor a beneficiat de susţinerea SRI prin intermediul mass media. Este ultima acuzaţie lansată de fostul colonel SRI, Daniel Dragomir, la audierea din Comisia de control al Serviciului Român de Informații.

El a prezentat probe care ar arăta că Serviciul a sprijinit anumiți politicieni, iar altora le-a făcut dosare, în colaborare cu DNA. Iar printre aceștia din urmă ar fi și un fost șef de Consiliu Județean, a spus Dragomir.

Fostul ofițer va mai fi audiat de Comisie și a dat parlamentarilor o listă cu 65 de persoane care, în opinia sa, pot aduce probe suplimentare. Printre acestea se numără politicieni, jurnalişti şi oameni de afaceri.

UPDATE Noul preşedinte al Comisiei parlamentare de control al activităţii SRI, Claudiu Manda, a venit la comisia SRI însoțit de Daniel Dragomir, după o discuție de jumătate de oră, care se pare că ar fi fost purtată chiar ăn biroul președibntelui Camerei Deputaților, Liviu Dragnea – a transmis reporterul Marius Vulpe pentru Telejurnalul de la ora 17.00. Daniel Dragomir a susținut că are noi documente care ar atesta faptul că SRI a făcut o serie de interceptări pe siguranță națională, depășind cadrul instituțional și pe cel legal. Fostul colonel mai susține că vrea să dovedească conexiunile justiției, dar și ale unor reprezentanți din media cu SRI.

„Astăzi vom vorbi despre două lucruri importante: în primul rând, despre încălcarea legii și despre utilizarea mandatelor de siguranță națională în mod ilegal în doarele de corupție. Și, în al doilea rând, vom vorbi despre culoarele justiției”, a declarat Daniel Dragomir, la sosirea la audieri.

UPDATE Nu este exclusă chiar înființarea unei comisii parlamentare de anchetă, dacă declarațiile pe care le va face Daniel Dragomir în fața Comisiei de control a SRI vor impune acest lucru, a transmis Marius Vulpe, de la Parlament. Declarația aparține liderului PSD Liviu Dragnea. Daniel Dragomir a spus că Laura Codruța Kovesi și-ar fi depășit cadrul instituțional de activitate solicitând mai multe mandate de interceptare de la SRI, în diverse dosare de corupție. Totodată, fostul prim-adjunct al SRI, gen. Florian Coldea, este acuzat că ar fi ordonat arestări și că ar fi avut, susține Dragomir, un birou chiar la sediul DNA. Coldea respinge toate acuzațiile formulate de subordonatul său.

„Am avut o discuţie astăzi (n.r., luni) cu toţi membrii comisiei. Am discutat un pic despre cum ar trebui să funcţioneze activitatea la comisie. Mâine avem prima şedinţă ordinară. Am avut o discuţie cu domnul Daniel Dragomir. L-am invitat pentru mâine (n.r., marți), la ora 16,30, la Comisia de control SRI, deci mâine la 16,30 va veni. I-am trimis şi pe adresa de e-mail pe care mi-a propus-o dumnealui o solicitare scrisă”, a declarat luni senatorul Claudiu Manda, potrivit Agerpres.

El a precizat că întâlnirea membrilor comisiei cu Daniel Dragomir de marţi reprezintă „o primă etapă”, Comisia SRI exprimându-şi „disponibilitatea” de a analiza declaraţiile făcute de acesta. 

„Este o întâlnire într-o primă etapă. Am văzut o serie de declaraţii făcute de domnia sa în mass-media. Comisia SRI îşi exprimă disponibilitatea de a discuta pe toate detaliile pe care domnul Dragomir poate să le prezinte, inclusiv cu probe, inclusiv cu chestiuni pe care le poate spune. (…) Va rămâne ca domnul Dragomir să ne spună, la comisie, cu nume şi prenume, lucruri pe care consideră că le poate spune sau lucruri pe care să sperăm că doreşte să le spună comisiei”, a menţionat Manda.

Pe de altă parte, într-un interviu acordat pentru ziare.com, generalul Florian Coldea a declarat că „cei care îl folosesc azi pe Dragomir în jocurile lor josnice vor sfârși prin a constata că au fost ei înșiși folosiți”.

Generalul Florian Coldea: „Dragomir nu a fost niciodată adjunctul meu şi nici consilierul meu. Era unul dintre zecile de ofiţeri cu funcţie, grad şi pregătire similare care nu a mai interacţionat profesional în mod direct cu mine. (…) Ceea ce am văzut public nu sunt nici dezvăluiri, nici informaţii, ci dezinformări şi minciuni ordinare, iar Serviciul a făcut deja precizările necesare. Am văzut un om disperat de anvergura problemelor penale cu care se confruntă. (…) Cei care îl folosesc azi pe Dragomir în jocurile lor josnice vor sfârşi prin a constata că au fost ei înşişi folosiţi”.

Interviul a fost acordat de Florian Coldea după încheierea mandatului de prim-adjunct al directorului SRI.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite