Dezbatere la „Referendum”: Ar trebui interzis profesorilor să dea meditaţii propriilor elevi?

Este întrebarea pe care Mihai Rădulescu a lansat-o telespectatorilor emisiunii „Referendum” luni, 30 mai, de la ora 21.00, în direct la TVR 1. În cadrul emisiunii au fost anunțate și rezultatele campaniei de strângere de fonduri iniţiată de Crucea Roşie în parteneriat cu TVR, sub genericul „Umanitatea nu are graniţe”.

30 Mai 2022, 16:35 (actualizat 30 Mai 2022, 22:41) Știrile TVR |
Mihai Rădulescu / FOTO: TVR

Elevii claselor terminale de gimnaziu şi liceu sunt pe ultima sută de metri a pregătirilor pentru Evaluarea Naţională şi Bacalaureat. În cazul multora dintre ei, febra examenelor înseamnă... meditaţii particulare la turaţie maximă. Sondajele arată că unul din trei copii români este cuprins în sistemul meditaţiilor, devenit practic o „şcoală paralelă”, care ia tot mai mare amploare. Autorităţile încearcă acum să controleze fenomenul, prin soluţii diverse. Ministerul Educaţiei vrea ca legea să-i sancţioneze pe profesorii care dau meditaţii elevilor de la clasele unde predau. Iar Fiscul le cere meditatorilor să aibă casă de marcat pentru a-şi înregistra sumele primite. Subiectul a fost comentat de Mihai Rădulescu şi invitaţii săi la „Referendum”, luni, 30 mai, de la ora 21.00, în direct la TVR 1.

Ediţia din această seară a fost, însă, una specială: „În prima parte, vrem să vorbim despre frumuseţea solidarităţii umane, despre sprijinul acordat de români refugiaţilor din Ucraina. Suferinţele şi nevoile acestora sunt încă foarte mari. Din fericire, există şi oameni cu suflet mare printre noi, care continuă să-i ajute. Îi vom cunoaşte şi pe unii, şi pe ceilalţi, iar Iuliana Tudor ne va spune ce sume impresionante s-au donat până acum în campania de strângere de fonduri iniţiată de Crucea Roşie în parteneriat cu TVR, sub genericul 'Umanitatea nu are graniţe'", a spus Mihai Rădulescu în prezentarea emisiunii.

Aşadar, de la ora 21.00, în studioul „Referendum” au fost, alături de gazda Mihai Rădulescu, vedeta TVR şi ambasador al Crucii Roşii Române Iuliana Tudor, Gina Neacșu, creatoarea grupului Fabrica de Daruri, Maria, refugiată ucraineană, Constantina Alice Nica, producător agricol, gazdă pentru refugiați din Ucraina, respectiv Ruslan Shevchuk - translator română-ucraineană.

De la ora 22.00, Mihai Rădulescu și-a întrebat publicul şi invitaţii: Ar trebui interzis profesorilor să dea meditații particulare propriilor elevi? Au răspuns, în direct, din platoul emisiunii sau prin intermediul apelurilor video, Radu Szekely, secretar de stat în Ministerul Educaţiei, Alina Croitoru, profesoară de limba română și părinte, Ana Măiță de la Asociația Mame pentru Mame, Marius Nistor, preşedintele Federației Sindicatelor din Educație, respectiv Robert Avram, președinte Consiliul Național al Elevilor.

Telespectatorii au fost invitaţi să-şi exprime opiniile pe platformele online stiriletvr.ro şi hotnews.ro, pe paginile de Facebook TVR 1 şi Facebook Referendum. Cele mai interesante comentarii şi întrebări au fost prezentate în emisiune.

 

 

Sondajul demarat în ediţia precedentă, în care am fost invitaţi să ne spunem părerea referitor la oportunitatea participării României la Eurovision, continuă încă atât pe stiriletvr.ro, cât şi pe platforma partenerului media hotnews.ro, iar rezultatul a fost anunţat luni seară, la „Referendum”.

***

La „Referendum”, o temă de actualitate este susţinută cu argumente de două tabere cu opinii contrare, iar telespectatorii participă activ, acordându-şi votul pentru una sau cealaltă dintre echipe. Realizator şi gazdă, Mihai Rădulescu, moderator cu experienţă, intervine pentru a asigura echilibrul confruntării. „Referendum” a debutat în grila de toamnă 2021 a principalului post al Televiziunii Române şi se vede în direct, în fiecare seară de luni, de la ora 21.00, la TVR 1. Românii din afara graniţelor sunt şi ei invitaţi la vot: emisiunea se difuzează simultan şi la TVR Moldova, iar de la ora 22.50, tot luni, la TVR Internaţional.

 

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 25°C 29°C
IASI 27°C 27°C
CLUJ 25°C 21°C
CONSTANTA 22°C 25°C
CRAIOVA 22°C 24°C
BRASOV 21°C 24°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI