Dezbatere publică pe tema vaccinării anti-COVID. Ediţie specială la TVR 1

Colegiul Medicilor din România şi Televiziunea Română au organizat o dezbatere cu caracter de informare științifică, la care au participat cei mai renumiţi medici din România, pentru a oferi răspunsuri la cele mai arzătoare întrebări ale românilor cu privire la vaccinarea anti-COVID-19.

21 Octombrie 2021, 15:49 (actualizat 23 Octombrie 2021, 01:46) Știrile TVR |
Dezbatere publică pe tema vaccinării ant- COVID. Ediţie specială la TVR, vineri, în direct la TVR 1

Multe dintre ţările europene par să îşi revină, încet, la normalitate, relaxând, pe rând, restricţiile impuse de pandemia de coronavirus ce a întors o lume întreagă cu susul în jos. Cu toate acestea, în țara noastră, pandemia se adâncește tot mai mult, numărul îmbolnăvirilor şi al deceselor crescând de la o zi la alta. Spitalele sunt arhipline, nu mai sunt paturi la ATI, medicii sunt epuizați. DE CE ŞI, MAI ALES, CE E DE FĂCUT?

Cât de gravă este situaţia? Cum ne protejăm? Ce ne oferă vaccinarea şi care sunt riscurile ei? De ce sunt mai mulți medici care se opun vehement vaccinării? Cum putem crește nivelul de încredere a oamenilor în corpul medical? Se recomandă vaccinarea pacienților cu boli endocrine autoimune, cu tromboze, cu afecţiuni cardiovasculare sau a femeilor însărcinate? Dar a copiilor? Care este adevărul în privinţa informaţiilor referitoare la faptul că dozele de vaccin sunt expirate? Ce resurse au – sau nu au – spitalele pentru tratarea bolnavilor de Covid-19? Cât de periculos este tratamentul la domiciliu, după surse găsite pe Internet? Ce este terapia cu anticorpi monoclonali şi cui îi este recomandată? Cu ce provocări se confruntă medicii de familie în procesul lor de vaccinare? Cu ce diferă situaţia din centrele ATI în valul 4 al pandemiei faţă de cele anterioare? Cum este afectată activitatea celorlalte specializări medicale în această perioadă? Are sau nu are efecte adverse pe termen lung vaccinul anti-covid?

Pentru a răspunde la toate aceste întrebări, dar şi la multe altele, în platoul TVR s-au aflat medici implicaţi în gestionarea pandemiei în România: prof. dr. Daniel Coriu, Președinte Colegiul Medicilor din România, medic hematolog, dr. Gabriel Diaconu, medic psihiatru, conf. dr. Simin Aysel Florescu, manager Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale „Victor Babeș” din Bucureşti, medic infecționist, şef lucr. dr. Beatrice Mahler, manager Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”, medic pneumolog. Acestora li se vor alătura, prin intermediul platformelor online, alţi medici cu experienţă: dr. Valeria Herdea, vicepreședinte Colegiul Medicilor din România, medic de familie, dr. Gindrovel Dumitra, secretar general Colegiul Medicilor din România, medic de familie, dr. Carmen Pantiș, președinte Colegiul Medicilor Bihor, medic ATI, şef lucr. dr. Valeriu Gheorghiță, președinte CNCAV, conf. dr. Mihai Craiu, medic pediatru, prof. dr. Dorel Săndesc, vicepreședinte SRATI, medic ATI, dr. Adrian Marinescu, Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Balș”, medic infecționist, prof. dr. Liana Pleș, medic Obstetrică-Ginecologie, dr. Florin Chirculescu, coordonatorul Secției de Chirurgie toracică, Spitalul Universitar de Urgență București, dr. Gabriel Tatu-Chițoiu, fost președinte Societatea Română de Cardiologie, medic cardiolog, respectiv prof. dr. Cătălina Poiană, președinte Colegiul Medicilor din Municipiul București, medic endocrinolog.

Ne vaccinăm? De ce? Milioane de întrebări. Milioane de știri şi informaţii. Vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 este subiectul fierbinte al momentului. Răspunsuri la cele mai arzătoare întrebări ale românilor, în dezbaterea de la TVR 1.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN VACCINARE COVID-19
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 3°C -1°C
IASI 0°C 0°C
CLUJ -3°C -1°C
CONSTANTA -1°C -1°C
CRAIOVA 0°C 0°C
BRASOV -6°C -4°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI